Home Wonen Stylish jouw huis inrichten met zonwering voor binnen

Stylish jouw huis inrichten met zonwering voor binnen

0
Stylish jouw huis inrichten met zonwering voor binnen

Stiekem ben ik echt een sucker voor mooie interieurs. Het is niet per se het eerste waar je aan denkt als je mij ziet, maar ik vind het echt heerlijk om doelloos over de woonboulevard te struinen en inspiratie op te doen over hoe ik mijn appartement leuk kan inrichten.

Nu is het niet zo dat ik mee ga met de trends van het seizoen, maar je kan wel zeggen dat ik er onwijs goed op ga om inderdaad eens in de zo veel tijd mijn appartement van een nieuwe look te voorzien. Hoe ik dit doe wisselt een beetje per seizoen, trend en bovenal: mijn gemoedstoestand. Ben jij benieuwd hoe ik het liefste inspiratie op doe en welke punten je makkelijk kunt veranderen aan jouw woning? Lees dan snel verder!

Om te beginnen is er de zonwering

Je zag het waarschijnlijk al terugkomen in de titel van dit blog: zonweringen. Nu is dit niet zomaar iets wat je ieder jaar opnieuw hoeft aan te schaffen (mits je producten van mooie kwaliteit haalt) maar toch is het leuk om eens in de zo veel tijd te wisselen of aan te vullen.

Je hebt namelijk verschillende vormen van zonwering. Neem bijvoorbeeld zonwering voor buiten. Je kunt buiten zonwering kopen in een neutrale kleur zoals wit, grijs, taupe of zwart. Hou wel rekening met verschillende factoren. Het zonnescherm hangt buiten, dus als je een witte koopt wordt het snel vies. Zwart trekt veel warmte aan en ga zo maar door.

Als je het makkelijker wil aanpakken kan je ook zonwering voor binnen kopen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat de problemen die je buiten met zonweringen ervaart, deze hier geen vat hebben op jouw zonweringsinstallatie. Je kunt ervoor kiezen om lamellen te nemen (van hout of kunststof, ’t is maar net wat beter bij jouw interieur past) of om een zonnescherm te nemen in de kleur van jouw interieur.

Wanneer je net zoals ik graag wisselt van de kleuren in jouw interieur is het misschien verstandiger om ook hier voor een neutrale kleur te kiezen. Ik haal mijn inspiratie altijd uit meerdere magazines en soms browse ik ook nog een paar Instagram accounts af van leuke interieurspecialisten.

Andere manieren om jouw interieur een boost te geven

Ik noemde het net ook al: maar het kan uitermate goed werken om jouw interieur een andere look te geven door met andere kleurtinten te gaan spelen! Heb je nu een grijs interieur? Switch dan eens naar blauw of turkoois. Niet alleen staat dit ontzettend leuk, ook de verandering is niet zo groot, maar toch is het een aangename afwisseling.

Ook kan je ervoor kiezen om een nieuw schilderij op te hangen, behang van de muur te halen of juist opnieuw aan te brengen. Experimenteer en ervaar zelf wat het beste voor jou werkt!