Home Reizen Waar komen al die grote tenten op festivals toch vandaan?

Waar komen al die grote tenten op festivals toch vandaan?

0
Waar komen al die grote tenten op festivals toch vandaan?

Samen met mijn vrienden ga ik graag naar festivals. Daar draaien ze van die vrolijke muziek, en genieten we onder het genot van de zon van een biertje. Zo’n festival is ook altijd zo mooi versierd. De stages van de artiesten zijn supermooi gemaakt, en ze hebben van die gigantische tenten waar je dan in kunt staan. Nu ben ik me gaan afvragen waar ze die tenten vandaan halen. Hoe bedenk je überhaupt het idee dat een tent zo groot kan zijn, en dat dat gewoon prima past? Fascinerend. Ik ben op onderzoek uitgegaan en dit is wat ik ontdekte.

Bepaalde bedrijven specialiseren zich in het vervaardigen van grote tenten

Er zijn een aantal bedrijven die van die grote tenten maken. Zij doen aan tentenverhuur: ze verhuren grote, middelgrote, en kleine tenten voor bijvoorbeeld evenementen. Ook verhuren ze tenten voor pop-up winkels, catering, muntenverkoop, kluisjes, noem maar op. Letterlijk voor alles is wel een tent bedacht die past. Bizar! Het is dus heel makkelijk om voor je grote of kleine evenement een tent te huren. Ze komen hem dan naar je toe brengen en zetten hem voor je op. Ook wordt ‘ie weer afgebroken nadat het afgelopen is. Ook wel zo handig, want als leek snap je niks van het opbouwen van tenten, zeker niet als ze hoog zijn.

Er komen heel veel mensen kijken bij het opbouwen van een grote tent

Ondertussen heb ik een flinke Google-sessie gehouden. Zoektermen die ik gebruikte waren ongeveer zo: ‘hoe zetten ze zo’n hele grote tent op’ of ‘grote tent hoe bouwen’. Ik kwam nergens. Toen dacht ik hoe kan ik dit nou het beste zoeken. En dat heb ik gedaan op ‘circustent opbouwen’. Dat geeft resultaten. Een filmpje op YouTube laat me zien dat er echt bizar veel mensen komt kijken bij het opzetten van zo’n grote tent. Met kabels worden de verticale palen omhoog gehesen. Dan wordt de tent er beneden in gelegd en omhoog getrokken. Het lijkt heel makkelijk, maar wat een heisa.

Je kunt ook zelf grote tenten kopen

Het is dus ook mogelijk om een grote tent te kopen. Er zijn genoeg bedrijven met een tenten verkoop mogelijkheid. Wat je echter daarna zelf met zo’n grote tent moet doen weet ik ook niet. Als je vaak zo’n tent huurt is het toch beter om te kopen, maar dan moet je alsnog mensen inhuren die hem omhoog kunnen krijgen. Nou, ik heb weer genoeg geleerd!