Home Algemeen Hulpverlenen

Hulpverlenen

0
Hulpverlenen

Het staat goed op je CV, het kan altijd van pas komen in het dagelijks leven en je kan er levens mee redden. Een bhv cursus is voor alles handig en het zou in Nederland eigenlijk verplicht moeten worden. Jaarlijks komen er onnodig veel mensen om het leven omdat mensen simpelweg niet weten hoe ze iemand bijvoorbeeld moeten reanimeren. Dit kan simpel opgelost worden door de mensen goed in te lichten over deze dingen.

BHV cursus dag 1

Het is erg belangrijk dat elk bedrijf een aantal BHV-verleners heeft. Dit zijn mensen die een cursus of opleiding hebben gedaan waardoor ze weten hoe ze moeten handelen bij nood situaties. Het beste is natuurlijk als iedereen in jou bedrijf zo’n cursus heeft gevolgd ( het duurt immers maar 2 dagen ), want het kan veel levens redden. Een cursus duurt dus 2 dagen achter elkaar. Op de eerste dag van de cursus leer je hoe je moet om gaan met brand en ontruiming. Er worden die dag dingen besproken zoals: gevaarherkenning bij brand, verloop van een ontruiming, communicatie en alarmeren, openen van een deur bij een mogelijke brandruimte en een aantal verschillende blus oefeningen. Aan het einde van de dag wordt er een examen gemaakt van vijftien vragen, deze worden gelijk besproken en dan weet je gelijk of je bent geslaagd voor dag 1.

BHV cursus dag 2

Op dag twee van de cursus worden de levensreddende handelingen behandeld. Hier worden de vijf regels bij eerste hulp uitgelegd. Je leert dan om veilige en onveilige situaties in te schatten en je leert wanneer je beter wel en wanneer je beter geen eerste hulp kan verlenen. Ook leer je de volgende onderdelen: Behandeling bij een flauwte, hoe te handelen bij lichte en ernstige bloedingen, eerste hulp bij botbreuken, opheffen van een verslikking en reanimatie met AED. Als je voor al deze dingen bent geslaagd krijg je een BHV-pas.

Bhv opleiding

Een andere manier om je BHV-pas te halen is door een bhv opleiding te doen. Hier bij leer je eigenlijk alle dingen hetzelfde alleen krijg je het verteld over een langere periode. Veel mensen vinden het lastig om zoveel informatie in één dag te verwerken en om er dan ook nog voor te slagen. Daarom bieden ze je ook een bhv opleiding aan. Hier kan je dus in een rustiger tempo alle handelingen en onderdelen leren. Ook krijg je bij de opleiding veel meer kan om het in de praktijk te oefenen omdat daar simpel weg dan gewoon meer tijd voor is.