Home Wonen Tips voor een complete tuin make-over

Tips voor een complete tuin make-over

0
Tips voor een complete tuin make-over

De tuin is meestal niet het eerste project wat je onder handen neemt, wanneer je intrekt in een nieuw huis. Toch kan een goed verzorgde en onderhouden tuin voor enorm veel rust en tevredenheid zorgen. Daarnaast kun je vanaf maart tot en met oktober volop genieten van al het moois wat de tuin jou te bieden heeft. Een verbouwing of make-over van jouw tuin hoeft niet persé heel veel geld te kosten. Daarbij kun je ook altijd een mailtje wagen aan één van de televisieprogramma’s. Met een beetje geluk verzorgen zij een complete tuin make-over voor je. Omdat niet iedereen dat is gegund, deel ik een aantal leuke veranderingen in de tuin met jullie.

Tuinoverkapping

Een overkapping in de tuin is een leuke uitbreiding van jouw tuin. Een overkapping betekent namelijk dat je ook met regenachtig of te warm weer lekker buiten door kunt brengen. Voor de koudere maanden kun je eventueel een warmtelamp bevestigen aan het plafond. Een overkapping is voor elk budget te koop. Er zijn zeer dure overkappingen verkrijgbaar van minimaal 5.000 euro, maar je hebt ook al een overkapping voor 500 euro. Afhankelijk van jouw budget kun je dus bepalen welke overkapping het beste bij jou past.

Tuinverlichting

Ook de verlichting in jouw tuin kan wonderen doen.  Met verschillende verlichting kun je jouw tuin moderner en ruimer laten ogen. Een bouwlamp op hangen aan bijvoorbeeld de schuur en deze richten op een bepaalde hoek of deel van jouw tuin, kan een erg mooi effect op leveren. Tevens kunnen tuinspots langs een pad of perkje een leuk effect op leveren. Lampenlicht.nl is een website die gespecialiseerd is in allerlei soorten verlichting, voor zowel binnen als buiten. Eén van hun producten zijn dus de tuinspots. Hier zijn zowel tuinspots die je kan integreren in de grond, als tuinspots om op te hangen, verkrijgbaar. Voor een set lampjes ben je wel al gauw 100 euro kwijt, maar het resultaat zal er niet minder om zijn. Een kleine kanttekening, hou rekening met de bedrading voor de verlichting in de tuin. Je kunt immers niet overal lampjes plaatsen.

Beplanting

Los van alle verbouwingen en grote kostenposten om je tuin een nieuwe look te geven, kunnen bloemen en planten jouw tuin ook een compleet andere uitstraling geven. Wellicht ben je wel bekend met de televisieprogramma’s waarin tuinmannen met enkel bloemen en planten een tuin kunnen opfleuren. Dit kun je zelf uiteraard ook. Breng een bezoek aan het dichtstbijzijnde tuincentrum en zoek wat leuke bloemen en planten uit voor in jouw tuin.