Een tripje langs al het moois van de Cote d\’Azur

Elke zomer weer blijkt de zonnige Cote d’Azur een populaire reisbestemming voor vele mensen uit Nederland. Dat is niet zo gek omdat het weer er bijna elke dag perfect zonnig is en het een mooie plek is voor jong en oud. Vandaag ga ik het hebben over mooie bezienswaardigheden, sportieve uitjes en andere dingen om te doen aan de Cote d’Azur.

Cote d’Azur

Allereerst gaan we het hebben over wat de Cote d’Azur is. De Azurenkust bevat de Franse en Monegaskische kust aan de Middellandse zee. Plaatsen zoals Monaco, Nice en Saint-Tropez behoren allemaal tot de Cote d’Azur. 

Iles des Lérins 

Ben je een echte wandelaar en geniet je van stille natuur? Dan is een bezoekje aan de Iles des Lérins echt iets voor jou! Vanaf het strand van Cannes heb je goed uitzicht op de Lérinseilanden en per boot kom je gemakkelijk op deze eilanden terecht. Je kunt op de eilanden genieten van heerlijke rust en een prachtige wandeling langs de zee maken. 

Les gorges du verdon

Een andere prachig stukje natuur van de Cote d’Azur vindt je bij Les Gorges du Verdon. Deze 25 kilometer lange ravijn wordt ook wel een van de mooiste stukjes natuur van Frankrijk genoemd en is het op een na grootste ravijn van de wereld. In de ravijn ligt het prachtig blauwe stuwmeer genaamd Lac Saite-Croix. 

Fréjus & Marseille

Hou je op vakantie ervan om ook nog eens wat op te steken over de geschiedenis van een land? Dan is Fréjus echt een bezoekje warad. Fréjus is een Franse badplaats waar tal van overblijfselen uit de romeinse tijd zijn te bezichtigen. Het Romeinse amfitheater of de overblijfselen van een 40 kilometer lange aquaduct zijn twee van de prachtige restanten die te zien zijn. Een andere plek met een talrijke geschiedenis is de oude stad van Marseille vol prachtige architectuur van eeuwenoude gebouwen zoals de basiliek. 

Museée Océanographique de Monaco

Ben je een liefhebber van de zee? Dan is een bezoekje aan Museée Océanographique de Monaco het ideale uitstapje voor jou! Het museum bevat ongeveer 90 verschillende aquaria met 6.000 verschillende zeedieren en koraal. 

Camping aan de  Cote d’Azur

Voor het bezoeken van al deze bezienswaardigheden is er natuurlijk ook een slaapplek nodig om de nacht door te brengen. Een slim idee hiervoor is een rondreis te doen langs alle mooie plekken en elke avond een tentje op te zetten op een camping Cote d'Azur in de buurt. Wanneer je echt van het buitenleven houdt zijn de campings sowieso een goed idee voor op jouw bucketlist van zomerse bestemmingen. 

Google eens op campings Frankrijk – Luxcamp en vindt alle campings van Luxcamp door heel de Cote d'azur. 

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk uit een dipje komt?

Iedereen heeft wel eens last van een tijdelijke dip. In zo’n dip voel je je niet helemaal goed op mentaal vlak. Vaak heeft zo’n...

Met deze cards doe je online aankopen voor games en andere producten

Het doen van online aankopen is momenteel erg populair. Veel personen kiezen er dan ook voor om online te gaan shoppen voor bepaalde producten....

Met EPDM dakbedekking op maat heb je in een mum van tijd een goed dak!

Echte flinke buien hebben we nog niet zoveel gehad, dit najaar maar we weten allemaal dat de kans daarop steeds groter wordt. De herfst...