Home Reviews De voordelen van kunstgras

De voordelen van kunstgras

0
De voordelen van kunstgras

Veel mensen kiezen ervoor om kunstgras in hun tuin aan te (laten) leggen. Het is dan ook zo dat in veel gevallen de voordelen belangrijker wegen dan de nadelen. Uiteraard is het voor iedereen een beetje persoonlijk, maar er zijn wel degelijk goede redenen om een kunstgrasveld in de tuin te overwegen. Je bespaart bijvoorbeeld tijd en geld, en bovendien ziet het er ook mooi uit. Om je echt een goed idee te geven van waarom een kunstgrasveld nou zo’n goed idee is, heb ik hier een lijstje met voordelen van kunstgras in de tuin.

Geen water meer nodig

Goed, we wonen dan wel in Nederland, en het regent dus vaak zat. Toch zijn er ook genoeg weken waarin het helemaal niet regent, en dan moet de sproeier toch even aan om een echt grasveld bij te houden. Het scheelt je redelijk wat gedoe als je nooit meer het gras water hoeft te geven!

Geen pesticiden etc.

Kunstgras heeft natuurlijk geen behoefte aan bijvoorbeeld onkruidverdelgers, bemesting of pesticiden. Dit geeft je toch een gezonder gevoel, zeker als je in de tuin wilt eten, of jouw kinderen in de tuin wilt laten spelen.

Weinig onderhoud

Er is al even genoemd dat je geen water meer hoeft te geven, maar met een simpele sproeier hoeft dat niet eens zoveel moeite te kosten. Toch ben je er met het water geven natuurlijk nog lang niet. Zeker het gras maaien kost erg veel tijd. Eens in de paar weken het gras maaien is voor veel mensen eigenlijk gewoon een vervelende klus. Voor de mensen die kunstgras aan laten leggen is dat gelukkig niet meer nodig!

Het ziet er altijd strak uit

Een grasveld geeft altijd wel een beetje rust. Het mooie groen van een grasveld gaat niet verloren bij een kunstgrasveld, en ook bij een gebrek aan water wordt het natuurlijk niet geel. Je kunt het hele jaar door genieten van een tuin met een op het oog onberispelijk gazon. Het is toch gewoon ideaal dat je altijd van een mooi grasveld kan genieten zonder hiervoor moeite te hoeven doen!

Het gaat erg lang mee

Je vroeg je misschien in de eerste paragraaf af hoe het zou kunnen dat je geld bespaart met een kunstgrasveld. Over het algemeen lijkt het namelijk vrij prijzig. Het grote verschil is natuurlijk dat een kunstgrasveld heel erg lang mee gaat zonder dat hier meer geld in hoeft te worden gestoken. Als je bijvoorbeeld op kunstgrasnet.nl kijkt kan je zien dat deze grasvelden tot wel 25 jaar mee kunnen!