Home Financieel Hoe je een auto kiest die bij je past

Hoe je een auto kiest die bij je past

0
Hoe je een auto kiest die bij je past

Misschien heb je net een nieuwe baan en mag je een leaseauto uitzoeken, of je hebt besloten zelf een auto aan te schaffen. Wat de reden ook is het kiezen van een nieuwe auto is altijd zowel ontzettend leuk als ook spannend. Je weet niet waar je moet beginnen. Ik rijd al veel jaren met veel plezier een volvo v40 occasion en had ook mijn tijd genomen om uit te zoeken waarom dit de beste auto voor mij was. In dit artikel bespreek ik een aantal tips voor het uitkiezen van de juiste auto.

Wat heb je nodig

Wanneer je een nieuwe auto gaat uitkiezen is het natuurlijk eerst belangrijk om te bekijken wat je precies nodig hebt. Er zijn een aantal vragen om voor jezelf te beantwoorden die inzicht zullen geven in naar wat voor auto je kunt gaan kijken. Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld hoeveel passagiers ga je meenemen? Wanneer je een gezin hebt is het natuurlijk niet logisch om een sportieve auto met een kleine achterbank aan te schaffen. Daarnaast is de volgende vraag waar je gaat rijden. Als je twee keer per jaar op vakantie gaat in de bergen dan is het misschien handig om een auto met vierwielaandrijving te nemen. Stel jezelf dergelijke vragen.

Bepaal je budget

Wanneer je in de showroom staat en er staan allemaal prachtige wagens en er komt ook nog eens een sales persoon op je af dan kan het plotseling zo zijn dat je met een auto naar huis rijd die eigenlijk ver boven je budget was. Om dit te voorkomen is het een goed idee om van tevoren een duidelijk budget af te spreken zodat je precies weet wat je je wel en niet kunt veroorloven. Als de nieuwe auto een lease van de zaak is dan is het budget natuurlijk voor je gezet.

Lease of kopen

Ook als het niet een lease van de zaak is en je de auto zelf koopt dan is er nog steeds de keuze tussen lease en kopen. De voordelen van leasen is dat je een duurdere auto kunt rijden voor minde geld, het is ook mogelijk om elk paar jaar een nieuwe auto met de nieuwste technologie te rijden. Maar als je een auto koopt zal het op de lange termijn goedkoper zijn. Ikzelf ben een fan van een auto kopen aangezien je hier op de lange termijn een stuk goedkoper uit bent.