Home Algemeen Op jonge leeftijd omgaan met haarverlies

Op jonge leeftijd omgaan met haarverlies

0
Op jonge leeftijd omgaan met haarverlies

Ik weet nog heel goed dat ik op negentienjarige leeftijd uit de douche stapte en met een kam door mijn haren ging. Het viel me plotseling op dat er wel ontzettend veel haren in de kam achterbleven. Ik was me bewust dat mijn vader en ook mijn opa kaal waren en had weleens gehoord dat ze al op jonge leeftijd begonnen met het verliezen van hun haar. Dit was het moment dat ik me ontzettend zorgen begon te maken over het verliezen van mijn eigen haar. Dit is iets waar ontzettend veel jonge mannen mee te maken krijgen. In dit artikel bespreek ik hoe het voor mij was om mijn haar te verliezen en wat ik eraan deed.

Op zoek naar een oplossing

Toen ik eenmaal in de spiegel zag dat ik inhammen had was de eerste reactie dat ik dit absoluut niet zou accepteren. Ik was vastberaden om ervoor te zorgen dat ik elke haar op mijn hoofd zou behouden dus ik zocht naar manieren en medicijnen om het kaal worden tegen te gaan. Ik merkte al snel dat ik niet de enige jongeman was die moeite had met het verliezen van mijn haar. Het bleek dat er verschillende manieren waren om het tegen te gaan

Er is bijvoorbeeld minoxidil. Deze vloeistof of schuim stop je op je haar en het zal je helpen minder haar te verliezen. Het is redelijk effectief maar zal het verliezen van je haar niet stoppen. Iets wat dit wel zal doen is Finestaride. Deze tabletten neem je dagelijks en ze werken significant in het stoppen van haarverlies. Er zijn wel bijwerkingen die naar kunnen zijn maar die zijn voor iedereen anders. Als je een beetje mazzel hebt zul je nergens last van hebben.

Wanneer je al wat haar verloren hebt wat je terug wilt krijgen is een haartransplantatie een goede optie. Met een haartransplantatie kun je haren van je achterhoofd terugplaatsen op je voorhoofd. De haren op je achterhoofd worden namelijk niet door kaalheid beïnvloedt. De haartransplantatie technieken zijn in de afgelopen jaren ontzettend verbeterd en vooral in Turkije zijn ze uitstekend. Een haartransplantatie Turkije is dan ook misschien een goede optie.

Accepteren

Een andere oplossing is simpelweg accepteren dat je kaal wordt. Je zult niet de eerste man zijn die hiermee te maken krijgt. En er zijn ook ontzettend veel mannen die er kaal ontzettend goed uit zien. Het gaat uiteindelijk natuurlijk vooral om zelfvertrouwen en niet om hoe je er uit ziet.