Home Algemeen Later als ik groot ben..

Later als ik groot ben..

0
Later als ik groot ben..

Als kind begin je al te dromen over je toekomst. Later als ik groot ben wil ik brandweerman worden, bakker of misschien wel prins. Als we ouder worden, gaan we realistischer dromen. Welk niveau middelbare school moet ik doen? Welke richting wil ik op met mijn studie? En uiteindelijk, als blijkt dat een prins worden niet meer realistisch is, wat voor baan wil ik? Misschien blijf jij je nog wel verder ontwikkelen binnen je baan, maar de meesten stoppen met dromen en nadenken over de toekomst op deze leeftijd. Toch is dat zonde. Want ook als je volwassen bent ligt er nog een toekomst voor je. Wellicht vind je het eng om hierover na te denken, de meeste mensen zien er nou eenmaal tegen op om echt oud te worden. Toch is het belangrijk om niet stil te gaan staan, maar bewust bezig te blijven met je toekomst. Want ook als je ‘echt’ oud bent, verdien jij een leven wat bij je past.

Voel je thuis

Als je jong bent ligt de wereld nog aan je voeten, je hebt alle mogelijkheden. Maar als je ouder wordt, wil je settelen op één plek waar jij je laatste jaren door kan brengen. Denk goed na wat je wens is, wil je zo lang mogelijk thuis blijven wonen of al op tijd naar een verpleeghuis zodat je nog kan wennen? Als je kinderen hebt, kan het een wens zijn om in de buurt te gaan wonen. Zo kan je de kinderen nog zoveel mogelijk zien. Ben je een natuurmens, kijk dan eens naar verpleeghuizen in de natuur. Overleg met je familie maar ga vooral ook op je gevoel af, jij bent immers degene die er moet gaan wonen.  

Droom

Waar je als kind nog over alles droomt en alles mogelijk lijkt, zie je dit op oudere leeftijd misschien wat pessimistischer in. Toch is er nog nooit iemand gelukkig geworden van alleen maar achter de geraniums te zitten. Bedenk dus wat nu nog je dromen zijn en wat je met je tijd wil doen. Mocht je niet meer goed ter been zijn, is een rollator kopen een goede optie. Zo kan je nog makkelijk doen waar je zin in hebt. Heb je nog een hobby die je altijd al wilde leren? Meld je dan nu aan voor een cursus! Wilde jij altijd nog een keer vogels spotten? Koop dan een verrekijker en ga op pad. Sta jezelf niet in de weg en ga erop uit.