Home Wonen Goed gereedschap is het halve werk

Goed gereedschap is het halve werk

0
Goed gereedschap is het halve werk

Je bent na al die jaren voor een baas werken voor jezelf begonnen. Lekker je eigen tijd indelen, je eigen klantenkring kiezen en de zaken aanpakken op jouw manier. Een nieuwe zaak heeft natuurlijk altijd opstartkosten, dat wist je van te voren. Maar besloot jij (net zoals ik) om voor goedkoop gereedschap te gaan i.p.v. goed gereedschap? Kocht jij je uitzet voor een prikkie en kwam je erachter dat het na een half jaar aan vervanging toe was? Je hebt zeker onwijs lopen balen toen je bij de klant stond en je decoupeerzaag  ineens in tweëen brak. Ook de klant keek je wantrouwend aan. Je zag hem denken: "Weet die man wel waar hij mee bezig is?". Gelukkig kon je snel 1 van je privé uitzet ophalen thuis. Je klant zag al snel dat je echt een vakman was en later kocht je gewoon een nieuwe decoupeerzaag. Maar toch: je had wel een klant kunnen verliezen. Daarom zei mijn vader altijd: goed gereedschap is het halve werk.

Goedkoop of kwaliteit?

Het komt maar zelden voor dat goedkoop gereedschap ook goed is. Ik zou er in ieder geval vanuit gaan dat als je denkt een koopje te hebben gevonden je eigenlijk een kat in de zak koopt. Als zzp'er is je gereedschap de manier waarop je je brood wint (naast je handen natuurlijk). Zonder gereedschap kan jij je werk niet fatsoenlijk uitvoeren en dat kost je je maandsalaris. Ga dus voor kwaliteitsspullen als het op decoupeerzagen, boormachines en ander elektrisch gereedschap gaat. Kijk vooral naar het vermogen van het elektronische gereedshcpa die je koopt. Als je  bijvoorbeeld een boormachine van Bosch gaat, kies er dan 1 uit de blauwe serie en niet uit de groene. De groene is voor huis-tuin- en keuken- verbruik en de blauwe serie is echt voor professionals en intensief gebruik bedoeld.

Online of offline?

Je kunt je gereedschap natuurlijk zowel online als offline kopen. Een decoupeerzaag bijvoorbeeld, koop je net zo goed via een webwinkel. Een groot voordeel daaraan is dat je zelf niet hoeft te slepen met een zware doos. Het wordt keurig netjes aan je deur bezorgd, zonder dat jij enige moeite hoeft te doen. Gereedschap in winkels kopen heeft natuurlijk als voordeel dat:

  • Je kunt zien wat je koopt (sommige winkels laten je ook dingen uitproberen
  • Je advies kunt vragen aan een medewerker

Wat je ook doet; bewaar wel je bonnetjes, want die kan je weer aftrekken van je belasting. Scheelt je weer een paar centen 😉

  •