Home Wonen Heb je last van lekkages? Dit staat je te doen

Heb je last van lekkages? Dit staat je te doen

0
Heb je last van lekkages? Dit staat je te doen

Wanneer je last hebt van lekkages, dan is dat natuurlijk zeer vervelend. Je hebt niet alleen last van water dat binnen je woning komt, maar ook zul je zeer veel waterschade hebben. Zoals je wel kunt begrijpen, is het erg belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Dit kun je het beste direct doen nadat je de lekkages hebt geconstateerd. Wacht nooit te lang met actie ondernemen, want de schade kan zich zeer snel uitbreiden. Het is wel eens voorgekomen dat mensen weken tot maanden hebben gewacht. Het resultaat is dat de lekkages groter zijn geworden, maar ook dat er veel meer schade is ontstaan. In een dergelijk geval ben je dan soms wel tienduizenden euro’s kwijt. In dit artikel vind je meer informatie over wat je te doen staat als je last hebt van lekkages.

 

Spreek met een lekdetectiebedrijf 

Het komt wel eens voor dat je water aantreft in je woning, maar niet kan zien waar de lekkage precies zit. Dit kan bijvoorbeeld bij het dak te vinden zijn, maar ook is het mogelijk dat een leiding op knappen staat. Veel leidingen zitten goed verborgen in het plafond of in de muren. Je kunt je dus wel voorstellen dat het soms erg lastig kan zijn om lekkages op te sporen. Gelukkig kun je in Nederland ook een lekdetectiebedrijf inschakelen. Dit is een bedrijf dat zich specialiseert in het opsporen van lekkages. Hiervoor wordt speciaal apparatuur gebruikt, dus je kunt er zeker vanuit gaan dat de lekkages gevonden zullen worden. 

 

Schakel een dakdekker in 

Wanneer het ingeschakelde lekdetectiebedrijf lekkages heeft gevonden aan het dak, is het verstandig om direct een dakdekker in te schakelen. Een dakdekker is namelijk een specialist op het gebied van daken. Een dakdekker kan dus je dak bedekken, renoveren, vervangen en ook repareren. Nederlandse dakdekkers zijn zeer gespecialiseerd en maken alleen gebruik van verschillende EPDM producten. Dit zijn dakbedekkingsproducten van de hoogste kwaliteit. Ook is het goed mogelijk om je eigen dat te bedekken met EPDM. Je moet dan EPDM kopen, maar ook is het verstandig om altijd EPDM folie aan te schaffen. Het bedekken van je dak kan soms erg ingewikkeld zijn, vooral als je niet precies weet waar de lekkages zich bevinden. Gelukkig worden de lekkages wel gevonden als je hiervoor een lekdetectiebedrijf ingeschakeld hebt.