Home Reizen Kamperen in Blanès

Kamperen in Blanès

0
Kamperen in Blanès

Als ik Blanès zeg, dan denk jij wellicht meteen terug aan de leukste zomer die je ooit gehad hebt. Blanès is een dorpje in Spanje met een erg levendig en rijk uitgaansleven. Eigenlijk moet iedere tiener wel een keer een zomer in Blanès doorbrengen met zijn enorme clubscene, jongeren, en goedkope drankjes. Als ik me een ding goed herinner van die tijd, dan was het 'twee shotjes voor de prijs van een!'
Maar naast dat Blanès in zijn hoogtij bekend stond als feestdorp, is het ook gewoon een enorm mooie plek aan de Costa Brava, in Spanje. De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook langs Spanje, dat bekend staat om zijn prachtige stranden, relaxte sfeer en mooie uitzicht. Langs deze prachtige kust staan een paar goed geplaatste Costa Brava campings. Omdat ik jaren geleden Blanès weinig heb verkend en meer bezig was met het vrouwelijk schoon, besloot ik dus een vakantie te boeken en echt te genieten van de omgeving waarin ik zat. Dat heb ik geweten!

Camping La Masia.

Ik ben altijd een beetje neutraal gebleven ten opzichte van campings. Ik ben niet zo'n held met tentstokken en wil eigenlijk gewoon niet te veel gedoe op mijn vakantie. Maar deze camping trok mijn aandacht. Het heeft zwembaden, rustige stacaravans voor de mensen die niet in een tentje wille zitten, en als je geen zin hebt om te koken zit er een restaurant op de camping zelf waar je voor een prima prijs lekker kan eten.
De caping had vooral een goede plek; zo was het nog geen tien minuten lopen naar het strand, waar je heerlijk in ligbedjes of op je eigen handdoekn van de zee kan genieten. Bakken in de zon, een duik nemen en afsluiten met een ijsje, zo zag een groot deel van de vakantie eruit.
Daarnaast bleek Barcelona helemaal niet zo ver van Blanès te zijn, en dus super leuk voor een dagje shoppen.
Maar wat mij het meest heeft verrast, was de Wellness die de camping bood. Voor de mensen die even tot rust willen komen en ontgiften, is er een spa met sauna en massagemogelijkheden. Nou, stel je komt terug van een zweterige lange dag met kinderen shoppen in de bloedhete zon, dan kan je die wel even gebruiken.

Boulevard.

Als laatst kwam ik erachter dat ik binnen no time op de bekende boulevard stond van Blanès. Herinneringen kwamen terug naar boven, en de goedkope drank ook. Wat een feesten waren dat. Als je kinderen hebt, zou ik ze zeker de hort op sturen. Hebben wij in de stacaravans in ieder geval geen last meer van.