Wat is energetisch werk?

Energetisch werken betekent dat je werkt met energie. Alles wat er is, is energie en alles is met elkaar verbonden. Tegengestelde krachten kunnen elkaar uitdagen en elkaar in beweging houden, dat laat het symbool yin en yang zien. Verandering is hiervan een logisch gevolg.

In het leven word je continu uitgedaagd. Dit gebeurt omdat het leven je iets duidelijk wil maken. Wie ben je en hoe sta je in het leven?

Invloeden van buitenaf

Als mens zijn we verbonden met alles wat om ons heen is. Dit houdt in dat wij invloed kunnen uitoefenen op onze directe omgeving. Niet alleen met onze gedachten, maar ook door onze overtuigingen, houding, emoties, ons gedrag, onze liefde, haat en angst. Ervaringen worden op deze manier naar ons toe getrokken en dit heeft een effect op hoe wij in het leven staan, de keuzes die we maken en hoe we alles beleven.

Alles is dus energie. De energie die we als mens oppikken hoeft niet altijd onze eigen energie te zijn. We zijn heel goed in staat om de energie van andere mensen op te pikken. Dit kan dan gaan om gedachten, emoties, oordelen of overtuigingen zijn. Gaten in ons energieveld kunnen er ook voor zorgen dat onze eigen levensenergie weglekt. Dit heeft invloed op hoe we ons voelen en hoe we met situaties omgaan.

Energetisch werk

Invloeden van buitenaf kunnen zorgen voor angst. Wanneer we te maken hebben met angst voelen we onmacht. Om veilig te zijn krijgen we dan behoefte aan controle. Het is echter niet de bedoeling om in angst te leven. Energetisch werk zorgt ervoor dat blokkades opgeheven kunnen worden, zodat we weer in verbinding komen met onszelf en met het leven. Er wordt gekeken naar waar de angst is ontstaan om het vervolgens te transformeren of te verwijderen. Dat is waar energetisch werk om draait.

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

Houten gevelbekleding maakt een comeback

Houten gevelbekleding is aan een ware opmars bezig. Na jaren waarin andere materialen de voorkeur kregen, keren veel mensen nu terug naar dit natuurlijke...

De evolutie van de tandheelkunde in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost heeft een rijke geschiedenis en dat geldt ook voor de tandheelkunde in dit gebied. Het begon allemaal met eenvoudige praktijken aan huis waar...

De basis van financieel management voor ZZP’ers

Als eenmanszaak speelt financieel management een cruciale rol in het succes van je bedrijf. Het gaat niet alleen om het bijhouden van inkomsten en...