Deze plekken in huis worden het meest vergeten met schoonmaken

De grote schoonmaak komt er weer aan en veel mensen zullen zich er weer aan gaan wagen. Maar doe jij het wel écht goed genoeg? Lees in deze blog vieze plekken in je huis die je niet moet vergeten tijdens je grote schoonmaak. Veel lees- en schoonmaakplezier!

Prullenbak

We beginnen meteen met een smerige: de prullenbak. Je gooit hier al je afval in, maar hoe zit het met de klep waarmee je hem opent? Kan wel een doekje gebruiken na een tijdje. Ook kunnen vuilniszakken scheuren en gaan lekken, dus de binnenkant kan ook wel een sopje gebruiken!

De afstandsbediening

Lekker op de bank liggen en in een zak chips graaien, om vervolgens even naar een volgend kanaal te zappen met je afstandsbediening. Klinkt relaxt, maar is eigenlijk enorm smerig. De bacteriën van jouw (en die van je huisgenoten) handen zitten tussen de knopjes, en komen zo makkelijk terecht in je mond. Misschien even schoonmaken die zapper!

Deurknoppen en klinken

Ook deurknoppen en klinken zijn een bron van viezigheid. Heb jij deze weleens ontsmet? Veel mensen vergeten dit te doen maar wij raden je aan dit mee te nemen in je schoonmaakroutine. Hierop ontstaan namelijk een hele hoop bacteriën die je echt niet aan je handen wil hebben, zeker de klink van de badkamer niet…

Plinten

Stofzuigen en dweilen doen we allemaal, maar de plinten in de hoeken kunnen nog weleens heel erg vies worden. Even kort met de stofzuiger erlangs is niet genoeg, er kan zich hier een hoop stof en vuil ophopen. Ga dus met de stang van je stofzuiger goed langs alle plinten, en maak ze eens in de zoveel tijd schoon met een sponsje en wat sop.

De kledingkast

Je kledingkast is een bron van stof en huismijt. En je draagt je kleding elke dag (we) dus dit haal je dagelijks naar je huid toe. Daarom is het goed deze eens in de zoveel tijd uit te ruimen, schoon te maken en meteen te selecteren welke kleding er weg kan. En waar kleding weggaat, is er natuurlijk weer ruimte voor nieuwe kleding! Mijn tip is om eens te kijken bij deze Black Bananas sale. Hier vind je hele toffe kleding van hoogstaand modemerk Black Bananas, voor een zachte prijs!

Lichtknoppen

In de categorie deurknoppen en klinken zijn ook lichtknoppen iets wat je super vaak aanraakt, maar nooit schoonmaakt. Geen gek idee om hier ook even een doekje overheen te halen!

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

Houten gevelbekleding maakt een comeback

Houten gevelbekleding is aan een ware opmars bezig. Na jaren waarin andere materialen de voorkeur kregen, keren veel mensen nu terug naar dit natuurlijke...

De evolutie van de tandheelkunde in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost heeft een rijke geschiedenis en dat geldt ook voor de tandheelkunde in dit gebied. Het begon allemaal met eenvoudige praktijken aan huis waar...

De basis van financieel management voor ZZP’ers

Als eenmanszaak speelt financieel management een cruciale rol in het succes van je bedrijf. Het gaat niet alleen om het bijhouden van inkomsten en...