Home Algemeen Marktplaats is de plek voor de gekste verzamelingen

Marktplaats is de plek voor de gekste verzamelingen

0
Marktplaats is de plek voor de gekste verzamelingen

Sommige mensen moeten er niks van hebben terwijl anderen ervoor leven, verzamelen. Men verzamelt de meest gekke, waardevolle of interessante objecten. Marktplaats is voor deze verzamelaars een heilige website, aangezien de verzamelhandel grotendeels via deze website plaats vindt. Zelf heb ik vroeger altijd vaantjes van voetbalclubs van over de hele wereld verzameld. Erg leuk, maar een dure hobby gezien de verzendkosten vanuit bijvoorbeeld Zuid-Amerika. Tot dat ik Marktplaats ontdekte en zo vaantjes kon ruilen met medeverzamelaar uit Nederland. Duizenden Nederlanders doen hetzelfde als mij en vullen hun verzamelingen aan via Marktplaats. Een paar voorbeelden van veelvoorkomende (gekke) verzamelingen.

Dierenbeeldjes

De kans is groot dat je dierenbeeldjes vroeger ook zelf hebt verzameld. Het is namelijk een veel voorkomende vorm van verzamelen. Men koopt of ruilt beeldjes van de meest simpele huisdieren tot de meest exotische dieren. Schleich is een bekende distributeur van deze dierenbeeldjes. Op de website animaltoys.nl zijn deze beeldjes te verkrijgen. Je kunt hier losse diertjes verkrijgen zoals de ringstaartmaki, de Grizzly beer of de Friese hengst, maar je kunt ook complete maneges of zeelandschappen verkrijgen.  Er is zelfs een mobiele dierenartsenpraktijk verkrijgbaar. Wel zul je de portemonnee flink open moeten trekken voor deze kleine beeldjes, want goedkoop zijn ze niet.

Munten

Munten zijn ook erg populair in Nederland om te verzamelen. Zelf heb ik vroeger ook munten verzameld. Hier had ik een album voor, waarin alle verschillende Europese munten in paste. Elk land heeft immers zijn eigen muntdruk. Zo heeft de Nederlandse munt, Prinses Beatrix achterop staan. Zelf verzamelde ik dus hedendaagse munten, maar er zijn ook tal van Nederlanders die munten van vroeger, bijvoorbeeld uit de oorlog verzamelen. Hiervoor dien je veelvuldig op Marktplaats te zoeken of zelf op pad gaan naar rommelmarkten. Ook kun je een metaaldetector aanschaffen, zodat je zelf munten kan opgraven. Er zijn bepaalde gebieden in Nederland waar de kans op vondsten heel groot is. Bijvoorbeeld op het land, waar machines oogsten en de grond dus omploegen, is de kans op het vinden van munten erg groot.

Voetbalsjaals

Ben je een absolute voetballiefhebber? Dan is het verzamelen van sjaals echt wat voor jou. Onder de echte voetbalfans is sjaals verzamelen erg populair. Elke voetbalclub heeft vele verschillende sjaals, waarmee je je hele slaapkamer of hobbykamer vol kunt hangen. Tevens is een bekende activiteit binnen de voetbalwereld, het uitwisselen van sjaals. Als jouw team bijvoorbeeld op bezoek gaat bij een elftal uit het buitenland, kun je jouw sjaal ruilen voor een sjaal van de tegenstander. Zo wordt je verzameling steeds groter.