Home Wonen Hoe houd ik mijn woning goed beveiligd?

Hoe houd ik mijn woning goed beveiligd?

0
Hoe houd ik mijn woning goed beveiligd?

In je woning staan vaak een heleboel spullen die je niet kwijt wilt raken. Hoewel het eigenlijk niet nodig zou moeten zijn, moet je ervoor zorgen dat je huis goed beveiligd is tegen inbraak en diefstal. Er zijn namelijk altijd mensen die niet eerlijk voor hun geld willen werken, maar hun geld verdienen op een oneerlijke manier. Bij mij is een aantal jaar geleden ook ingebroken toen ik op vakantie was. Buiten dat het heel vervelend is om allerlei spullen kwijt te raken, kunnen dieven ook spullen stelen met emotionele waarde. Zo is bij mij het horloge gestolen dat ik van mijn vader heb gekregen. In deze blogs zal ik jullie allerlei tips geven zodat jou dit niet zal overkomen.

Anti-inbraak strip

Een anti-inbraak strip zorgt ervoor dat er geen breekijzer of schroevendraaier tussen de deur of het raam kan komen. Hierdoor wordt het voor veel inbrekers lastig om binnen te komen. Ze zullen een andere manier moeten zoeken, ze zouden dan nog de ruit kunnen inslaan of een boor gebruiken. Beide opties maken heel erg veel geluid en zijn dus niet populair onder inbrekers. Ze zullen dan vaak ook opzoek gaan naar een ander slachtoffer. Een anti-inbraak strip maakt het flipperen van de deur ook onmogelijk. Het flipperen van de deur is één van de meest voorkomende inbraak methodes.

Alarm

Een goed alarmsysteem is van belang bij het beveiligen van je huis. Er zijn verschillende soorten alarmen, maar koop er in ieder geval een alarmsysteem dat gekoppeld kan worden met je mobiel. Er zijn namelijk ook alarmen die enkel afgaan en geen melding versturen, maar wanneer je niet thuis bent heb je er niets. Het zal de inbreker wellicht afschrikken, maar de politie zal niet op tijd geïnformeerd kunnen worden. Als je een alarmsysteem kiest die je een melding geeft op je mobiel, zal je direct de politie kunnen bellen.

Mistgenerator

Mistgeneratoren zijn nog niet heel bekent onder de gewone burger. Toch is het een heel nuttig apparaat om diefstal in je huis te voorkomen. Als inbrekers je huis weten binnen te dringen en het alarm af gaat duurt het altijd even voordat de politie of iemand anders aanwezig kan zijn. In die tijd kunnen dieven hun slag slaan. Een mistgenerator zorgt ervoor dat je hele huis of kamer vol komt te zitten met mist. Hierdoor kunnen inbrekers niks meer zien en zullen ze met lege handen naar huis gaan.