Home Algemeen Steentje tegen mijn autoruit, wat nu?

Steentje tegen mijn autoruit, wat nu?

0
Steentje tegen mijn autoruit, wat nu?

Het kan iedereen overkomen, je rijdt rustig rond in je auto en opeens hoor je een harde tik. Je schrikt maar verder is er niks aan de hand lijkt het. Totdat je een beetje naar rechts kijkt en opeens zie je het zitten. Er zit opeens een barst in de voorruit van je auto. Heel vervelend natuurlijk want je moet er iets tegen gaan doen. In deze blog leg ik uit wat je precies moet doen als er een barst is ontstaan in de voorruit van je auto.

De schade beoordelen

Allereerst dient er te worden gekeken hoe groot de schade precies is. Het kan namelijk zo zijn dat een reparatie van de autoruit mogelijk is. Deze reparatie gebeurt dan met een hars-injectie. Als de barst in de ruit te groot is voor een reparatie zal de ruit moeten worden vervangen. Je autoruit vervangen is helaas wat duurder dan een hars-injectie, maar soms is er niks aan te doen. Dit beoordelen van de schade doe je uiteraard niet zelf (tenzij je automonteur bent). Je kan bij veel garagebedrijven een foto sturen en vaak zien ze gelijk wat ze moeten doen.

Autoruit vervangen

Om je autoruit te vervangen zal je naar een garage moeten, kijk op internet naar garages die gespecialiseerd zijn in het vervangen van autoruiten. Je zal dan een expert krijgen en je ruit zal op de juiste manier worden geplaatst. Om je auto bij de garage te krijgen kan je twee dingen doen. Je zou er zelf heen kunnen rijden. Als de barst echter te groot is, is dit niet meer veilig. Je zal dan een sleepwagen of takelwagen moeten bestellen om je auto naar de garage te krijgen. Veel garagebedrijven bieden deze service ook aan. Informeer hiervoor bij je eigen garagehouder.

Zaken regelen met de verzekeraar

Als je verzekerd bent zal je het vervangen van de ruit nog moeten afhandelen met je verzekeraar. Dit kan een lastig proces zijn dat veel tijd in beslag neemt. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel garagebedrijven die het rechtstreeks met je verzekeraar afhandelen. Hierdoor ben jij geen tijd kwijt en zal je verzekeraar het vergoeden. Als je niet verzekerd bent zal je helaas de schade zelf moeten betalen. Tenzij het de schuld van iemand anders is dat jouw ruit kapot is gegaan. In dat geval kan je de wederpartij aansprakelijk stellen. In dat geval zal zijn verzekeraar de schade moeten uitbetalen. Is de persoon niet verzekerd? In dat geval zal hij zelf voor de schade op moeten draven.