Home Algemeen Jouw ideale eetkamer

Jouw ideale eetkamer

0
Jouw ideale eetkamer

De inrichting van je huis: is het belangrijk? Het korte antwoord is: Ja! Het lange antwoord vind je, zoals je misschien al dacht, hieronder. De inrichting van je huis heeft namelijk niet alleen invloed op je portemonnee, maar ook op je stemming en de algehele sfeer van je huis. Je huis is tenslotte een plek waar je je fijn en thuis hoort te voelen, en een goede inrichting speelt daar een grote rol in. Er is een kamer waar echter niet zo veel op gefocust, en dat is de eetkamer. Dus, hoe maak je nu een comfortabele en gave eetkamer?

Op gevoel

Je denkt misschien: stoere eetkamerstoelen, stoere houten eettafel, en klaar. En ja, tot een bepaalde hoogte, zeker! Maar denk ook eens na over wat je nu wilt met je eetkamer, qua thema. Wil je dat hij perfect aansluit bij je huis, of dat hij juist gedeeltelijk of totaal anders aanvoelt? Als je bijvoorbeeld een drukker huis hebt, wil je dan dat je eetkamer een soort oase van rust is? Of wil je juist warme kleuren op de muur waar mensen honger van krijgen, een eetkamer die vooral gezellige drukte uitdraagt? Denk goed na over hoe je wilt eten, in wat voor ruimte, en wat voor mindset je wilt van je gasten en huisgenoten.

De laatste trends

Iets wat nu helemaal hip is, ook voor eetkamers, is een industriële design stijl. Grote lampen die eruit zien alsof ze in een oude fabriek hebben gehangen, soms juist expres met roest erop. Bedrading zichtbaar, maar wel op een mooie manier. Hanglampen zonder kappen, zodat je juist de rustieke elegantie van de gloeilamp ziet. En je raadt het misschien al, maar grote, stoere eetkamerstoelen en een stoere houten eettafel staan ook perfect in dat plaatje. Nog iets wat helemaal in is, is allerlei verschillende stoelen rondom een rustieke tafel. Zo krijg je, met het samensmelten van kleur, toch een samenhangend geheel, met alsnog een hippe sfeer.

Er zijn honderden manieren om jouw ideale eetkamer te maken, en hierboven lees je slechts een aantal tips. Het belangrijkste is nog steeds, of je nu de trends wilt volgen of enkel je eigen trend, dat je aanvoelt wat je wilt met je eetkamer. Hoe moeten mensen zich voelen, bij jou aan tafel? Geprikkeld, of juist dat ze even uit kunnen rusten? Wat voor kleuren wil je, en moet het bij de rest van je huis passen, of juist iets heel anders zijn? Denk er rustig over na, en veel plezier!