Home Gadgets Alles over het onderhouden van je MacBook

Alles over het onderhouden van je MacBook

0
Alles over het onderhouden van je MacBook

Heb jij net een MacBook gekocht? Of heb je al een tijdje een laptop van het merk Apple in je bezit? Dan heb je er vast wel over nagedacht hoe je jouw favoriete computer goed kunt onderhouden. Je wilt natuurlijk niet dat de MacBook er opeens mee uitscheidt. Er zijn veel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je MacBook in kwaliteit achteruit gaat. In deze blog geef ik een aantal tips voor het onderhouden van jouw MacBook.

Hygiëne is belangrijk

Om ervoor te zorgen dat jouw favoriete laptop als een zonnetje blijft lopen is het van belang om deze goed schoon te houden. Of je jouw MacBook nu elke dag of eens in de week gebruikt, hij zal stof vangen. Stof kan gemakkelijk binnen bijvoorbeeld de usb ingangen opstapelen. Maar ook op het scherm kan zich makkelijk stof verzamelen. Wanneer stof zich opstapelt kan het binnen de behuizing gaan zitten en wellicht iets verstoren. Zorg ervoor dat je op z’n minst eens per 2 weken even een microvezeldoek over je MacBook heen haalt om verzameld stof te verwijderen. 

Naast stof kan de MacBook ook viezig woorden door veelvoudig gebruik. Een vette vinger op het scherm of broodkruimels tussen het toetsenbord komen vrij vaak voor bij elke laptop. Maak dus regelmatig je draagbare computer even schoon met een vochtig doekje speciaal voor apparaten. Zo houdt je jouw MacBook schoon en vrij van vocht.

Op tijd de batterij vervangen

MacBooks van Apple maken gebruik van lithium batterijen, deze gaan lang mee maar zullen na ongeveer 1000 keer opladen aftakelen. Zorg er dus voor dat je jouw laptop alleen oplaadt wanneer nodig, maar laat deze ook niet leeg lopen, dat is niet goed voor de levensduur van de batterij. Verder raad ik aan om laptop altijd in kamertemperatuur te bewaren, leg deze dus niet op een koude plek neer, dit kan ook het leven van de batterij verkorten.

 Merk jij nu dat de batterij van je laptop minder lang meegaat, dan is het misschien tijd om een nieuwe batterij in de draagbare computer te plaatsen. Ga dus niet meteen een nieuwe MacBook kopen zodra je de gebruikstijd op een volle accu achteruit ziet gaan. Een Macbook batterij vervangen is niet heel prijzig en zo gedaan. Wanneer je de batterij hebt laten vervangen zul je gauw zien dat hij veel langer meegaat na het volledig opladen. Op deze manier kun je nog langer van je MacBook genieten