Home Algemeen Wat heb je allemaal nodig in creatieve dagen

Wat heb je allemaal nodig in creatieve dagen

0
Wat heb je allemaal nodig in creatieve dagen

Het kan je hobby zijn, je werk of je studie waarvoor je creatief bezig bent. Het kan ontspanning zijn, het kan zijn om geld te verdienen of je bent nog aan het leren. Creatief bezig zijn is natuurlijk altijd goed. En het belangrijkste is natuurlijk dat je ook het juiste materiaal hebt om mee te kunnen werken. Alleen zo kan jij jouw creativiteit helemaal kwijt. 

Het juiste materiaal

Laten we beginnen met het juiste materiaal wat je allemaal nodig hebt om mee te werken. Zo heb je natuurlijk ook kartonnen kokers nodig om jouw tekeningen goed mee te nemen. Wanneer je ze namelijk losjes oprolt en in de koker stopt komen er geen kreukels en vouwen in. Want dat zou natuurlijk eeuwig zonde zijn wanneer dat gebeurt. 

Ook heb je voldoende papier nodig en eventueel ook schildersdoeken waar je op kan tekenen en op kan schilderen. Hierbij heb je uiteraard ook de juiste spullen nodig.

Zo heb je ontzettend veel verschillende potloden, krijtjes en andere spullen om mee te tekenen. Het is natuurlijk ook zo dat je moet kijken wat voor jou fijn werkt en waar je het beste mee kan tekenen. Want iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en dan wil je natuurlijk wel de spullen hebben waar je goed mee kan werken. Want anders werkt het ook wel erg frustrerend.

Schilderen maar!

Dit is uiteraard ook met de verf en de penselen die je daarbij gebruikt. Daarbij heb je uiteraard ook een voorkeur. De een wilt op water basis en de ander wilt op terpetine basis. Daar zit uiteraard ook een hoop verschil in. En dan is het wel fijn als je wel de juiste verf gebruikt. En ook de penselen. De een schildert heel fijn met hele fijne en dunne penselen en maakt daarmee de mooiste schilderijen. Terwijl iemand anders het jusit fijn vindt om brede en dikkere penselen te gebruiken. Nu ligt het er natuurlijk ook nog aan in wat voor stijl jij werkt. Want ben jij iemand die realistisch schildert, dan is waarschijnljik een fijner en dunner penseel fijner om te gebruiken. Maar schilder jij vooral abstract, dan is een bredere of een iets robuustere penseel of misschien wel kwast fijn om te gebruiken.

Het is uiteindelijk belangrijk dat jij jouw eigen stijl erin krijgt gevonden en dat jij weet wat voor jou fijn werkt zodat jij goed aan de slag kan gaan. En of jij er nu al heel professioneel in bent of nog beginnend, dat maakt niet uit. Wie weet blijf je zoekende en wie weet heb jij zo jouw stijl gevonden.