Home Wonen Zo hou je jouw gazon mooi groen.

Zo hou je jouw gazon mooi groen.

0
Zo hou je jouw gazon mooi groen.

Er is niets mooiers dan een mooi groen gazon in de zomer. Een mooi egaal groen gazon is het ultieme doel voor de zomer. Elk jaar hou ik mij fanatiek bezig met verzorgen van het gazon. Met een mooi groen gazon komt het huis ook veel beter tot uitdrukking. Helaas ga ik elk jaar de strijd aan met de meikever en haar larven. Steeds weer ben ik bezig met engerlingen bestrijden en de meikever weg te jagen. Soms heb ik zelfs het idee dat ik te maken heb met een plaag.

Engerlingen bestrijden

De meikever leggen keverlarven die engerlingen worden genoemd. Deze engerlingen zijn met name in de zomermaanden zeer vervelend, omdat zij zich voeden met de wortels van onder andere gras. Dit is voor mij ook een reden om mijn bezig te houden met engerlingen bestrijden. De engerlingen bestrijden is geen gemakkelijke klus, omdat deze larven zich in de grond bevinden. Het is logisch dat de larven van de meikever zich in de grond bevinden, omdat daar ook de wortels van het gras zitten. Als we geen engerlingen bestrijden, dan worden hele stukken van het gazon bruin. En dat is echt het laatste wat ik wil.

Vicieuze cirkel

Het lastige van engerlingen bestrijden is dat de meikever zich blijft voor planten in een soort vicieuze cirkel. De meikever legt eieren en daar komen vervolgens larven uit. Als we geen engerlingen bestrijden, dan eten de larven zich vol met wortels van het gras. De larven worden uiteindelijk volwassen meikevers. De meikever leeft boven de grond en zoekt vervolgens een andere meikever om te paren. De meikever legt vervolgens nieuwe eieren en het cirkeltje is weer rond. Engerlingen bestrijden is daarom ook een hele klus en is het ook van belang het goed te doen. Anders heb je net als mij elk jaar een strijd.

Het is dus van belang om je goed in te lezen als je engerlingen gaat bestrijden. Je wilt niet hebben dat je elk jaar de strijd aan moet gaan met die beestjes om je gazon mooi groen te houden, daar heb je helemaal geen zin in. En je wilt natuurlijk ook niet dat de kevers heel je gazon over nemen en dat uiteindelijk heel je stuk gras dood is, doordat de larven alle wortels weggegeten hebben. Want tenslotte gaat er niets boven een mooi groen gazon in de zomermaanden. Een mooi groen gazon waar een heerlijk zomers bries over heen kan blazen.