Home Algemeen Goedkoop je eerste woning inrichten

Goedkoop je eerste woning inrichten

0
Goedkoop je eerste woning inrichten

Een eigen woning is natuurlijk ontzettend fijn. Velen van ons gaan voor het eerst op onszelf wonen wanneer we het ouderlijk huis verlaten en gaan studeren. Maar weer anderen blijven langer thuis wonen en kopen hun eerste eigen huis bijvoorbeeld als ze gaan samenwonen. Hoe dan ook, een eigen woning is altijd spannend. Maar wanneer je de sleutel van je eerste optrek krijgt, moet je natuurlijk ook de boel gaan inrichten. Meestal heb je bij en een eerste woning nog niet heel veel geld te spenderen voor dure meubels en interieur design. Het is heel goed mogelijk om je interieur op een mooie manier in te richten zonder dat het heel veel geld kost. In dit artikel bespreken we hoe je goedkoop je eerste woning in kunt richten.

Vloer aanleggen

Natuurlijk is het mogelijk dat je een woning betrekt waar de vloer al is aangelegd. Maar vaak, ook bij studentenwoningen via bijvoorbeeld studentenwoningweb, zijn de vloeren er uitgehaald. Deze woningen moeten namelijk volledig kaal worden opgeleverd. In dat geval is het fijn om zo goedkoop mogelijk een goede kwaliteit vloer te kunnen plaatsen. De eerste keuze die je natuurlijk moet maken is of je een pakketvloer of tapijt wilt. Wanneer je kiest voor tapijt dan kun je bijvoorbeeld een tapijttegels restpartij kopen. Dit is tapijttegel die over zijn bij een winkel en dus goedkoop worden verkocht. Zelf tapijt leggen is heel goed te doen. Ook een pakketvloer kan gewoon zelf gelegd worden. Dit scheelt weer wat geld.

Marktplaats

Het is natuurlijk heel aantrekkelijk om al je meubels nieuw te kopen maar dit kan al snel best duur worden. Een betere plek om goedkoper leuke meubels aan te schaffen is tweedehands via websites zoals Marktplaats. Vaak worden hier hartstikke goede kwaliteit meubels tegen een goedkope prijs aangeboden. Soms is het zelfs mogelijk om meubels op marktplaats te vinden die gratis worden weggegeven. Zeker in studentsteden zijn er veel expats die aan het einde van het jaar het land weer verlaten en van alles af moeten. 

Voeg planten toe

Dit is een goede tip voor een extra frisse en stijlvolle kamer zonder dat je hier heel diep in de buidel hoeft te tasten. Planten geven extra zuurstof aan een kamer en zullen ervoor zorgen dat je kamer een frisse en natuurlijke uitstraling heeft. Planten kosten natuurlijk een stuk minder dan dure design meubels maar zullen ook het design van je interieur een flinke boost geven. Vergeet natuurlijk niet dat planten water nodig hebben. Gelukkig zijn er verschillende opties voor kamerplanten die niet superveel kosten.