Home Wonen Wespenbestrijding op maat

Wespenbestrijding op maat

0
Wespenbestrijding op maat

Heb je last van wespen? Op dit moment waarschijnlijk niet, want in de vroege lente zijn de insecten niet zo heel actief, of nog niet volgroeid. Maar feit is dat er de afgelopen jaren steeds meer wespen komen, en daar merken we wel wat van. Ondertussen hebben die andere vliegende insecten, bijen en hommels, het juist een stuk moeilijker. Om ze te helpen kun je bloemen en planten die goed zijn voor bijen en bijvoorbeeld kiezen voor biologische honing. Maar die andere dieren, de wespen, ben je liever kwijt dan rijk. Dat hoef je gelukkig niet zelf op te knappen, je kunt gewoon de wespenbestrijding bellen of mailen. Dat is vaak onderdeel van een groter ongediertebestrijdingsbedrijf, die je ook van bedwantsen, kakkerlakken of mieren kunnen bevrijden. En misschien zelfs van muizen of ratten.

Overal in Nederland

Overal in Nederland zitten lokale bestrijdingsbedrijfjes, dus waar je ook zit of waar je ook last hebt van ongedierte, je vindt altijd iemand die kan helpen in de buurt. Zoek in het telefoonboek of op het internet naar ‘wespennest verwijderen Eindhoven', of waar je ook woont. De meeste bedrijven vinden het geen probleem om een stukje te rijden, dus als het wat ver lijkt, is dat ook geen probleem. 

Zelf alvast aan de slag?

Heb je op dit moment al heel veel last van wespen, en wil je er zelf alvast wat tegen doen? Je moet niet al te wild met gereedschap in de buurt van het wespennest komen, want daar komt alleen maar narigheid van. Wat je wel kan doen, is de gevolgen bestrijden. De wespen die in je buurt komen vangen in een wespenval. Die kun je makkelijk zelf maken, door van een oude lege fles een trechtervormige constructie te maken. Die vul je vervolgens met zeep en appelsap, of met een andere vorm van zoetigheid. De wespen komen af op de geur en vliegen naar binnen, maar kunnen door de trechter constructie de weg naar buiten niet meer vinden. Als je het een beetje ruim aanpakt, kun je zo honderd wespen vangen in je eigen fles.

Ongediertevrij het jaar door

Met die afgevangen wespen en het door de bestrijding verwijderde wespennest, kun je weer rustig in je eigen huis rondlopen. De wespen zullen je deze zomer niet meer lastig vallen. En mocht je vervolgens ergens anders last van krijgen, dan bel je toch gewoon opnieuw de bestrijdingsdienst. Dan is het snel weer opgelost.