Home Algemeen Manieren van schoonmaken

Manieren van schoonmaken

0
Manieren van schoonmaken

Schoonmaken wat kunnen we er blij van worden als het gebeurd is. Maar om eraan te beginnen is voor velen een hele uitdaging. Na een lange werkdag of werkweek nog met de stofzuiger door het huis is niet echt iets waar je op zit te wachten. Laat staan de badkamer of het toilet reinigen. De meeste mensen maken ondanks de afkeer toch regelmatig zelf hun huis schoon. Anderen kiezen ervoor om hun huis door iemand anders te laten reinigen, meestal gebeurt dit door bekenden of familie. Maar je ziet tegenwoordig ook steeds vaker voorbij komen dat er in grote huishoudens gebruik wordt gemaakt van een vaste schoonmaker. Die dan bijvoorbeeld 1 á 2 keer per week langs komt. Kantoorpanden worden vrijwel altijd door professionele schoonmaakbedrijven schoongemaakt. Vaak gebeurt dit ‘s nachts of vroeg in de morgen als de panden nog leeg zijn. Want om nou zelf elke keer de dispensers van poetsrollen te vervangen of de wc’s poetsen van je grote bedrijf is ook weer zo wat.  Naast het reguliere schoonmaken bestaan er ook speciale soorten reinigingen.

Industriële Reiniging

Bij industriële omgevingen is het van het grootste belang dat alle productieprocessen onveranderd door kunnen blijven lopen. Industriële productieprocessen zijn afhankelijk van efficiëntie en een hoge productiviteit. Om de efficiëntie en productiviteit te waarborgen hebben industriële reinigingsbedrijven goede kennis van zaken nodig. Industriële reiniging kan worden onderverdeeld in onder andere vacuüm, hogedruk en chemische reiniging. De auto-industrie, de levensmiddelenindustrie, garages en onderhouds- en revisiebedrijven maken allemaal gebruik van industrieel reinigen. Ook binnen de medische en dentale industrie is industriële reiniging een belangrijk begrip. Het aantal verschillende reinigingsoplossingen is bijna onbeperkt. Het is maatwerk en vaak is het de combinatie van middelen, technieken en de te reinigen materialen die het industriële reinigingsproces tot een succes maken.

Soorten Vuil

Er kunnen een aantal soorten vuil worden onderscheiden welke allen een specifieke manier van reinigen vereisen. Een drietal groepen zijn droog, aangehecht en onzichtbaar vuil. Droog vuil is relatief makkelijk te verwijderen door middel van stoffen of stofzuigen. Aangehecht vuil vereist een natte doek en een sopje. Het onzichtbare vuil is vaak het meest risicovolle vuil. Bacteriën en schimmels zitten vaak op een deurkruk, de toiletbril en bijvoorbeeld in openbare gebouwen de trapleuningen. Regelmatige reiniging en desinfectie van dit soort voorwerpen is noodzakelijk. Voor het schoonmaken van bovengenoemde vuilsoorten heb je verschillende soorten schoonmaakmiddelen nodig. Bij het schoonmaken worden niet alleen hulpmiddelen, maar ook schoonmaakmiddelen gebruikt. Schoonmaakmiddelen zijn onder te verdelen in drie soorten middelen, te weten: reinigingsmiddel, desinfecteermiddel en onderhoudsmiddel. Ieder soort vuil vereist weer een ander aanpak en middel om het te reinigen.