Home Algemeen Waarom je een gaming PC nodig hebt!

Waarom je een gaming PC nodig hebt!

0
Waarom je een gaming PC nodig hebt!

Ga je voor een console, of toch een gaming PC? Een onderwerp waar het internet niet over uitgesproken raakt. En er bestaat veel onenigheid over het onderwerp. Er zijn dan ook weinig cijfers om te vergelijken. Maar kwantitatief gezien zijn er wel meer gamers die gebruik maken van een gaming pc dan van een console.

Naar mijn mening hoef je enkel naar high end professionele gaming tournaments te kijken, om te zien welke er beter is. Tournaments worden altijd op gaming PCS gespeeld. Dus als je een serieuze gamer bent, dan is een gaming PC the way to go.

Voordelen van een pc ten opzichte van een console

Als je nog niet zeker weet of je wil investeren in een nieuwe gaming PC of toch een nieuwe console aan je kast toe wil voegen, heb ik hier een rijtje argumenten waarom ik denk dat je beter voor de PC kunt gaan.

Power

Ja, een console heeft een sterke processor. Maar deze processors zijn niets in vergelijking met de snelste CPUs in gaming PCS’s. De nieuwste processors van Intel en AMD Ryzen leveren een ongeëvenaarde performance, waardoor een gamer het spel precies op de snelheid kan ervaren zoals de game ontwikkelaars het bedoeld hebben. In combinatie met een sterke grafische kaart is je spel levendiger dan ooit.

All round experience

Met een gaming PC is het makkelijker om meerdere schermen op te zetten en zo een enorm gezichtsveld op te bouwen. Zo wordt je helemaal ondergedompeld in je spel. Je kruipt als het ware in je game. Maar daar stopt het niet. Met verschillende soorten toetsenborden en muizen kun je een extra dimensie aan je spel toevoegen. Bijvoorbeeld door LED verlichting die reageert op het spel, maar ook dankzij de accurate bewegingen.

Geen nieuwe kit kopen

De release van een nieuwe console is keer op keer groot nieuws. Het betekent vaak dat het apparaat aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van zijn vorige variant. En daarmee wordt het een must have item. Natuurlijk is de hype rondom zo’n nieuwe release leuk, maar het betekent ook dat je steeds nieuwe uitgaven moet doen om bij te blijven. Je oude console verdwijnt dan in een kastje, vaak met veel spellen die niet meer compatible zijn bij een nieuwe console. Dat probleem heb je niet met een PC. Je hoeft nooit een nieuwe te kopen, omdat je de onderdelen altijd kunt upgraden.

Keuzevrijheid

Omdat je alle onderdelen in het apparaat kunt vervangen, heb je een enorme keuzevrijheid in het bouwen van jouw ultieme PC. Je kunt je pc optimaal tweaken naar jouw wensen. Daarnaast zijn ook vrijwel alle spellen altijd compatible op de PC.

En, ben je al overtuigd?