Home Financieel Werken als PA

Werken als PA

0
Werken als PA

Als PA zijnde krijg je hele vreemde verzoeken binnen. Ik krijg vaak vragen over mijn baan in deze branche. Wat het eigenlijk is, is dat je altijd overal toe bereid moet zijn. Althans, niet alles, maar binnen het zakelijke vlak kan er een hoop van je gevraagd worden. Ik zit natuurlijk nu al heel wat jaren in dit vak, en ik vind de verscheidenheid van de verzoeken juist hetgene wat de baan zo leuk maakt. Wat natuurlijk heel fijn is, is dat er tegenwoordig internet is. Dat maakt het oppakken van de verzoeken een stuk makkelijker, en het werk gaat daardoor sneller en efficiënter.

Werk als PA

Op veler verzoek heb ik een lijstje gemaakt van de soort verzoeken die er binnenkomen als PA. Zo heb je een beter beeld van het soort werk – wie weet is het namelijk wel iets voor jou! Komen ze:

  • Ten eerste zijn er natuurlijk de simpele eenvoudige kantoorverzoeken. Denk aan agendabeheer, aan het bestellen van kantoorartikelen als papier en pennen met logo’s of het inplannen van afspraken met zakenpartners. Dat zal het gross van je werk zijn in een functie als deze. Je bent een soort organisatorisch talent, wat er voor zorgt dat alles beschikbaar is om het werk te doen.
  • Maar als PA is er meer. Je bent niet voor niets iemands persoonlijk assistent. Dat houdt in dat jij de persoon herinnert aan zijn meetings en afspraken, maar ook aan de verjaardag van zijn dochter, aan het afzwemmen van zijn zoontje en het jubileum van het huwelijk. En niet alleen herinner je hem of haar hier aan, vaak ben jij ook nog de persoon die zorgt dat er cadeau’s zijn om te geven. Daar heeft de baas natuurlijk zelf geen tijd voor, en dat is ook wel deels je baan.
  • Maar er is meer dan dat! Naast kleine cadeautjes mag jij – als de baas je echt van voor tot achter vertrouwt, ook zijn privéleven organiseren. Let op: hier moet je ook wel voor betaald worden. Zo heb ik een tijdje als PA gewerkt en daarbij mijn baas’ huis ingericht, gezorgd dat  de uitbouw er kwam en daarnaast, toen alles klaar was, de vakantie geboekt voor een weekendje weg met het gezin. En hier zie je maar hoe handig internet is in het werk als PA: via Triptime waren de tickets zo geregeld. Hotel erbij, et voila!

En ik? Ik had ook heerlijk een paar daagjes vrij toen hij weg was. De volgende keer boek ik denk ik een reis van drie weken. Kan ik ook even ontspannen.