Home Wonen Mooie tuin is blije eigenaar!

Mooie tuin is blije eigenaar!

0
Mooie tuin is blije eigenaar!

Mooie tuin

Een mooie tuin is een gelukige huisbaas. Althans, daar geloof ik zelf echt heilig in. Zoals veel mensen zeggen dat rust in huis rust in het hoofd geeft, denk ik dat een goed geordende tuin je een hoop onrust kan besparen. Het staat mooi, je kan er fijn in zitten en als hij in bloei staat voelt het als een vakantie in je eigen straat. Daarnaast is het bijhouden van een tuin haast therapeutisch, omdat je lekker met je handen mag werken en je niet bezig hoeft te houden met ingewikkelde zaken die je brein veel energie kosten. Heerlijk ontspannend en concluderend betekent dit dat tuinieren gewoon een goede zaak is. Maar hoe krijg je je tuin nou echt mooi?

Tips

Deze vraag krijg ik vaker. Ik ben zelf van huis uit zelf geen goede hovenier – sterker nog, zodra wij een tuin kregen in plaats van een balkon heeft mijn vader hem meteen compleet bestraat – maar door de jaren heen kan je een hoop kennis vergaren. Hierom dan wat tips over hoe je je tuin mooi krijgt (en houdt!):

  • Verdiep je in de soort planten die in je tuin staan. Sommige planten mogen alleen met bepaald weer geknipt worden en als je deze buiten die tijd knipt gaat de plant dood. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Een groot plantenboek kan je daarbij helpen. Of een kennis met verstand van planten.
  • Investeer in goed gereedschap. Niks is zo vervelend als een tuin moeten knippen met een schaar die niet goed werkt. Dat levert je een hoop irritatie op wat je jezelf makkelijk had kunnen besparen. Geen zin in veel gereedschap in de schuur? Leen het dan van die aardige buurman.
  • Zorg dat je tegels mooi zijn. Vieze tegels zorgen automatisch voor een slonzige uitstraling, en dat had je makkelijk kunnen voorkomen door de tegels schoon te houden. Als er al een dikkere laag viezigheid op zit, is water echt je vriend. Onze tegels zaten vol met kerosine omdat we vlakbij het vliegveld woonden. Hartstikke zonde! Dit ging er vanaf met de Beste hogedrukreiniger waar ik ooit van gehoord heb. Door met veel kracht water op de tegels te spuiten waren ze binnen notime weer schoon. En het is stiekem, als het een beetje goed weer is, ook harstikke leuk om te doen. Echt een aanrader.

En hoe houd jij je tuin mooi en up to date? Knip je deze dagelijks, laat je dit uitbesteden? Laat mij je tips weten!