Home Wonen Praktische tips voor het verbouwen van je huis

Praktische tips voor het verbouwen van je huis

0
Praktische tips voor het verbouwen van je huis

Als je lang in hetzelfde huis woont, wordt het op een gegeven moment tijd voor een verbouwing. Dit is een manier waarop je een heel ander huis kunt creëren zonder daadwerkelijk te verhuizen. Een verbouwing is echter ook nog een grote klus, zeker als je je huis van top tot teen onder handen wilt nemen. Er zijn een aantal zaken die je al snel zult vergeten als je geen professionele bouwvakker bent. Gelukkig weet ik hier alles van en geef ik je in deze blog een aantal tips voor het verbouwen van je huis!

Waar moet al dat afval heen?

Afgelopen jaar besloot ik mijn huis drastisch te veranderen door middel van een grote verbouwing. Ik wilde mijn huis groter maken door middel van een uitbouw Dit kwam er op neer dat in ieder geval dus 1 muur helemaal eruit moest. Toen de bouwvakkers die dit project op zich namen de eerste dag bij mij aankwamen, vroegen ze gelijk waar hun afval tijdens het klussen heen kon. Ik schaamde me dood, ik had hier nog helemaal niet over nagedacht! Het is enorm belangrijk dat je voor zo’n grote verbouwing een puincontainer huurt. Doe je dit niet, dan kunnen de de bouwvakkers eigenlijk bijna niet aan de slag. Vooral als er echt een muur gesloopt moet worden, moet al het puin ergens heen kunnen. Maak dus niet dezelfde fout als ik en huur van te voren een puincontainer voor tijdens de verbouwing! Een puincontainer huren kun je gewoon online doen en vaak wordt hij al binnen een aantal dagen geleverd.

Maak duidelijke afspraken over de prijs

Voor het verbouwen zul je mensen moeten inhuren. Tenzij jij een bouwvakker van beroep bent, heb je lang niet genoeg kennis en kunnen om dit helemaal zelf te doen. Uiteraard komen er ook kosten kijken bij het inhuren van professionals. Dit was dus ook het geval bij mijn verbouwing. Een grote fout die ik toen echter gemaakt heb, is dat ik niet van te voren een prijs afgestemd had met dit klusbedrijf. Ik kreeg wel een grove schatting van het uiteindelijke bedrag, maar dit stond niet vast. Na de verbouwing bleken de kosten daardoor dus veel hoger te liggen dan ik van te voren had ingeschat. Er waren toch nog onvoorziene kosten geweest bij de verbouwing waardoor de prijs hoger was komen te liggen. Als je van te voren een vaste prijs afspreekt met het klusbedrijf, kan dit niet gebeuren. Uiteraard kan iets misschien wat duurder uitvallen, maar dit zal dan nooit gebeuren zonder overleg met jou. Als je van te voren prijsafspraken maakt, weet je dus precies waar je aan toe bent en schrik je niet van de rekening die later op je deurmat valt!