Home Algemeen Parka heren: de winter komt er weer aan!

Parka heren: de winter komt er weer aan!

0
Parka heren: de winter komt er weer aan!

We hebben het alweer gemerkt de afgelopen dagen. De winter is weer in aantocht. De nachten worden al flink kouder en als je er toevallig vroeg uit moet dan moet je echt even nadenken wat je aan doet. Warme kleding voor in de ochtend of toch nog even die zomerjas? Ik denk nu alweer aan de koude winterdagen en aan wintersport. En dan heb ik een warme jas nodig. Een super warme jas.

Een jas uit Alaska

De parka heren is echt een uitvinding. Een super warme jas die je zelfs bij de strengste vorst goed warm houdt. Dat is ook geen wonder want de parka heren vindt zijn ook zijn oorsprong in een heel koud gebied: Alaska. Het woord ‘parka’ komt via het Engels- Amerikaans van een volk dat de Ungangan heet. Ze leven aan de weerszijden van de Beringzee, een van de ruwste en koudste gebieden van de wereld. Dat betekent dat dit nog maar kleine volk voor een deel in de Verenigde Staten leeft en voor een deel in Rusland. In totaal hebben 482 mensen aangegeven tot dit volk te behoren. Ze hebben ook hun eigen taal die behoort tot het Eskimo’s.

Gewoon lekker warm

Waarom vertel ik dit allemaal? Nou, het is natuurlijk gewoon leuk om te weten waar bepaalde kledingstukken nu echt vandaan komen. Een parka wordt ook wel pooljak genoemd en ik vind die naam echt toepasselijk. Het gaat om een dikke jas met en capuchon die met op bont gelijkend materiaal is afgewerkt. Natuurlijk hebben we het dan nu over nep bont, maar ik vermoed dat het daar in Alaska wel eens anders is geweest. Die parka heren heeft trouwens nog wel een stoere geschiedenis want hij werd in de jaren vijftig in het Westen voor het eerst gedragen door de Amerikaanse krijgsmacht. In de jaren zestig maakte de parka heren een grote groei door bij de jeugd en rond de millenniumwisseling begon hij aan een comeback. Maar ja, wat er echt toe doet is het draagcomfort en laten we eerlijk zijn. Een parka is gewoon lekker warm.

Mee op wintersport

Een parka heren is gewoon een goede investering. Bij mij gaat hij altijd mee naar koude wintersport streken en daar heb ik er veel plezier van. Een parka is gewoon stoer en door al die verschillende kleuren en modellen past hij altijd goed. Want ja, warm blijven is één ding, maar ik wil er natuurlijk ook nog wel even een beetje leuk uitzien. Een parka mag dan een lange geschiedenis hebben, ik zou hem zeker nu aanschaffen!