Home Algemeen Lol hebben met rolcontainers op werk

Lol hebben met rolcontainers op werk

0
Lol hebben met rolcontainers op werk

Het bloggen is natuurlijk niet alles wat ik op een dagelijkse basis doe. Ik heb door de jaren heen allerlei bijbaantjes gehad. Je zou het niet verwachten, maar mijn favoriete bijbaan was bij een lokale supermarkt. Deze supermarkt behoorde niet tot de grotere ketens en was daardoor erg toegankelijk. Ik heb zo vaak dubbel gelegen van het lachen daar, je moest eens weten. Het leukste was om de vul-avonden te werken. We hebben namelijk een hoop lol gehad met de rolcontainers van de supermarkt. Eigenlijk zijn die rolcontainers daar helemaal niet voor gemaakt. Dat maakt het echter niet minder leuk!

Wekelijkse rolcontainer race

Het eerste dat we regelmatig deden om lol te hebben na het vullen van de schappen, was een rolcontainer race. Voor een rolcontainer race heb je de volgende dingen nodig: een leeg gangpad (of een gangpad waar weinig stuk kan gaan), lege rolcontainers en een parkour. Het parkour hoeft niet groot te zijn. Met een kleine route kan je al een hoop lol hebben. Je hebt trouwens minimaal 2 rolcontainers nodig. Anders is het natuurlijk geen race. Om de race wat spannender te maken gingen wij altijd strijden om een klein prijsje. Dat kon een reep chocolade zijn of de gunst om je dienst een keer door een ander te laten doen. Zodra we ver genoeg waren met het vullen van de vakken en we genoeg lege rolcontainers hadden, was het tijd om te racen. Klaar voor de start… En karren maar!

Rolcontainers versieren in thema

Van tijd tot tijd mogen we zelfs met toestemming van de supermarkt lol hebben met de rolcontainers. Zo mochten we jaar in jaar uit een aantal rolcontainers volledig in Halloween stijl versieren. Dat was ontzettend leuk. Zeker wanneer we de anti-diefstal rolcontainer ter onze beschikking hadden staan. Deze rolcontainer had 4 hekken waardoor het net op een soort gevangenis of kooi leek. Zet er een enge pop in of wat gruwelijke props compleet met wat spooky spinnenrag en je bent al een end! We hebben het ook een paar keer met Sinterklaas en Kerst mogen doen. Maar niets is zo leuk als rolcontainers versieren met een griezelig thema.

Einde aan alle lol

Zoals je kunt begrijpen was niet iedereen even enthousiast over de lol die hadden wij als vakkenvullers met de rolcontainers. Toen de vestigingsmanager ons een keer tijdens een rolcontainer race betrapte, kwam er een einde aan alle lol. Uiteraard gingen we altijd heel voorzichtig om met de rolcontainers. Daar was de vestigingsmanager nog niet eens zo boos om. Het vonnis was dat we te veel mogelijk schade konden veroorzaken in de winkel zelf. Toen vond ik het erg jammer. Nu ik er jaren later op terug kijk, ben ik er niet zo rouwig om. Ik heb namelijk nog steeds een gaaf verhaal over alle lol die wij hadden met rolcontainers. Wie is er nou immers niet blij met een goed verhaal van vroeger om de volgende keer in de kroeg te delen met je vrienden?