Misschien is het je eerste auto, of heb je er al een aantal gehad en is hij aan vervanging toe. Allemaal redenen voor een nieuwe auto. Tegenwoordig kunnen sommige auto’s erg duur zijn dus is het van belang om er eerst goed over na te denken. Want niet iedereen heeft zomaar geld voor een gloednieuwe auto. En dan is het ook belangrijk om te kijken wat voor soort auto je wilt. Wat voor merk auto wil je? En nog belangrijker, wil je een nieuwe auto kopen, een tweedehandsauto kopen of misschien wel een auto leasen. Elke keuze heeft zijn voor- en nadelen. Laat je adviseren door een adviseur of ga zelf lekker op onderzoek uit.
Een tweedehandsauto kopen
Als je van plan bent om een eerste auto te kopen is het een goed idee om voor een tweedehandsauto te gaan. Vaak scheelt dit meer dan de helft van de prijs en soms zie je het niet eens aan de auto. Er zijn verschillende onlinesites waar je voor tweedehandsauto’s kunt zoeken. Je kunt zoeken op het bouwjaar, op de kilometerstand en natuurlijk op de prijs en het merk. Zo kan je precies de perfecte auto voor jou vinden. Let er wel op dat je je goed laat informeren over de auto voordat je hem daadwerkelijk koopt. Er zitten af en toe nog wel is wat auto’s tussen die er mooier uit zien dan dat ze echt nog zijn. Kleine mankementen die later tot grotere problemen zouden kunnen leiden. Zorg daarom ook altijd even voor een proefritje in de auto zodat je zelf kan ervaren of dit de auto is die je wilt. Een tweedehandsauto kopen kan dus heel leuk en voordelig zijn maar het heeft ook echt zijn nadelen.
Een auto leasen
Als je tweedehandsauto’s nou toch niet zo vertrouwt is een auto leasen een betere optie voor jou. Als je voor leaseauto gaat kan je voor een bepaald aantal jaren een gloednieuwe auto huren. Tegenwoordig heb je ook shortlease contracten. Na de afgesproken vaste contractperiode zijn alle shortlease contracten per maand opzegbaar. Je zit dus geen 36, 48, of zelfs 60 maanden vast aan het leasecontract. Wel geldt: hoe langer shortlease, hoe goedkoper de maandbedragen. Als je bijvoorbeeld schade rijdt bij je shortlease auto heb je een eigen risico van €300. De rest van de schade zal het leasebedrijf vergoeden. Zo kan het dus nooit duurder oplopen dan €300 aan schade. Ook is het tegenwoordig bij verschillende leasebedrijven mogelijk om een auto te leasen met bkr. Als u in het verleden moeite hebt gehad met het betalen van een andere lening kan het zo zijn dat je een negatieve bkr hebt opgelopen. Dan zal het leasebedrijf naar je huidige situatie kijken en samen met jou kijken naar de mogelijkheden.