Home Algemeen Iedereen rouwt op zijn eigen manier

Iedereen rouwt op zijn eigen manier

0
Iedereen rouwt op zijn eigen manier

 

Het is nooit leuk, nooit het juiste moment, maar helaas gebeurt het toch. Wanneer een dierbaar iemand overlijdt staat jouw wereld even stil en kan je je alleen nog maar afvragen 'waarom?'. En dat is te begrijpen. Het leven zit soms raar in elkaar en niet altijd zo in elkaar dat we het kunnen begrijpen. Maar toch moeten we het accepteren hoe moeilijk het soms ook kan zijn.

 

Iedereen rouwt op zijn eigen manier

Er is geen handleiding geschreven voor afscheid nemen. Vooral ook omdat iedereen dit op zijn eigen manier doet en die manier gerespecteerd moet worden. Iedereen doet het op een andere manier. De een neemt er maanden, misschien wel jaren de tijd voor en kan het eigenlijk nooit echt helemaal los laten. De ander wilt het zo snel mogelijk een plekje geven om daarna door te gaan met het leven. Wat natuurlijk ook aan de ene kant weer logisch is. Want het leven gaat door. Voor jou staat de wereld even stil, maar om je heen gaat alles door. Dus hoe iemand ook rouwt, het is op zijn eigen manier en hierin is absoluut geen goed of fout.

 

Een afscheid waar je op terug kan kijken

Wanneer het tijd is om iets te regelen voor een uitvaart ga je altijd kijken waar de persoon begraven of gecremeerd wilde worden. Dan ga je uiteraard op zoek naar iets als uitvaart Amsterdam of Rotterdam of welke plaats bij jou in de buurt is om het afscheid te regelen. Het is altijd fijn om een mooi afscheid te regelen, want iedereen heeft daar uiteraard recht op. Het is fijn om nog even alle mooie herinneringen op te halen en te bespreken. Jouw liefde voor die persoon uit te spreken en het verdriet samen te delen. Natuurlijk blijven de mooie herinneringen en momenten bestaan die je samen met de overledenen hebt beleefd, daarom is het mooi om verhalen te delen. En daar zijn verhalen ook voor, verhalen zijn er om gedeeld te worden. Dus deel ze ook, vooral ook na een tijd weer. Wanneer je bijvoorbeeld een keer met familie of vrienden zit en nog even kan terug denken aan mooie momenten samen en waar je dan om kan lachen omdat er iets grappigs gebeurde of gewoon even terug denken. Dat mag ook, want mensen zijn er altijd geweest in je leven met een reden en die reden is niet om vergeten te worden.