Home Wonen Een geslaagd tuinfeest

Een geslaagd tuinfeest

0
Een geslaagd tuinfeest

In de zomer doen mijn vriendin en ik het altijd: een groot tuinfeest geven. Vaak doen we het aan het begin van de zomer, wanneer de eerste warme zomernachten voorbij komen. Maar we sluiten ook ieder jaar de zomer af met een groot tuinfeest. We kijken er ieder jaar weer naar uit en onze vrienden zijn telkens weer enthousiast erover. Hoe doen jullie dat iedere keer zo goed, vragen ze dan. Graag deel ik in deze blog de geheimen en trucjes om een geslaagd tuinfeest te geven.

Tips

  • Het aller belangrijkste van een geslaagd tuinfeest – of überhaupt een feest – is de sfeer. Immers: niemand houdt ervan om in een TL licht te feesten. Sfeer creëren is echter niet voor iedereen even gemakkelijk. Ik zou zelf beginnen met lampjes ophangen. Wij gebruiken altijd de tuinverlichting van bes led online led verlichting. De lichtjesslingers zien er fantastisch en romantisch uit. Als het zonnetje onder gaat, gaan de lampjes aan en voelt het direct als een zwoele zomernacht. Andere tips voor de sfeer, is het zo rustig mogelijk houden. Geen enorme tafels, stoelen etc. Een aantal sta tafels en een grotere tafel met hapjes en drankjes is meer dan genoeg.
  • Muziek is eigenlijk één van de grootste sfeermakers. Start met een rustig zomerlijstje. Niet al te veel beats of tempo, een rustig akoestisch zomer deuntje is genoeg voor de binnenkomer. Gun mensen de tijd om een beetje comfortabel te voelen en rustig bij te kunnen kletsen voor de muziek harder gaat. Want de muziek gaat uiteraard harder zodra de zon onder gaat en de meeste drankjes al verorberd zijn! Op zwoele zomeravonden moet natuurlijk gedanst worden.
  • Hapjes en drankjes zijn belangrijk voor een tuinfeestje. Immers: we zijn uiteindelijk een lange tijd met zijn alle in de tuin. Onze tuinfeestjes beginnen vaak rond een uur of 5 en dus heeft nog niemand gegeten. We zorgen dus altijd voor wat stevigere borrelhapjes, zodat niet iedereen om 8 uur met honger vertrekt. De bbq willen we ons vaak niet aan wagen, want dat neemt veel tijd in beslag en het is vaak veel gedoe met vlees snijden etc. We doen dus vaak wat turks brood met dipjes, een stevige salade en zo nu en dan lopen we voorbij met een schaal met kleine borrelhapjes, zoals mini pizza’s en frituur. Zodra de zon onder gaat en de tuin in een open lucht bioscoop veranderd, zetten we ook nog wat bakken met borrelnootjes en chips neer voor de snackers onder ons.

Deze drie tips zijn de basis voor een goed tuinfeestje. Nu nog de leukste vrienden uitkiezen natuurlijk ;).