Home Wonen De eethoek als middelpunt van je woonomgeving!

De eethoek als middelpunt van je woonomgeving!

0
De eethoek als middelpunt van je woonomgeving!

Vaak hebben we een favoriete plek in ons huis waar we uren kunnen doorbrengen. Voor de meeste tieners en jongvolwassenen zal dit hun eigen kamer zijn. Hier hebben ze rust van ouders, vervelende broertjes of zusjes of ieder ander ding dat hun privé verstoort. Woon je op jezelf met je vriendin dan is vaak een echte mancave ook in sommige gevallen geen overbodige luxe. Het is toch heerlijk als je jezelf even kan opsluiten op een plek voor jezelf. Ik ben inmiddels het stadium tiener voorbij en mijn mancave is inmiddels een kinderkamer geworden. Maar wat is nu dan mijn favoriete plek in mijn huis hoor ik je denken? Dat is eenvoudig, voor mij is de eethoek nu mijn favoriete stekje. Benieuwd waarom mijn eetkamer nu mijn favoriete plek is? Ik vertel je er graag iets meer over. Lees dus snel mijn blog!

De eethoek is de plek voor alle dagdelen

De eethoek is voor mij de plek bij uitstek waar ik tegenwoordig het meeste tijd doorbreng. En dat is niet nu ik volwassen ben geworden. Misschien beseffen we het ons niet helemaal, maar moet je eens nagaan hoeveel tijd je in de eethoek doorbrengt. Je ontbijt er ‘s ochtends, je luncht er ‘s middags en je eet er ‘s avonds je warme maaltijd. Dat zijn al snel drie momenten die je in de eetkamer doorbrengt. Maar ook als je thuiskomt, je gooit je tas, laptop of sportspullen in de hoek en gaat eerst even wat eten of drinken. Onbewust is dit misschien al wel je favoriete plek maar je hebt het nog niet door. Voor mij werd dit onbewuste mij opeens bewust. Ik zit nu niet alleen met maaltijden in de eetkamer. Ook als ik mij even probeer te controleren of als ik even rust aan mijn hoofd wil hebben ga ik op deze plek zitten. 

Het centrale punt van mijn huis

Ik benoemde het net al even hoeveel tijd een mens op een dag doorbrengt in de eetkamer. Voor mij is dit dan ook het centrale punt van mijn huis. Elke ochtend bespreek je alvast de dag die gaat komen en ‘s avonds bespreek je de dag die is geweest. Voor veel gezinnen is het zelfs de plek waar ouders en kinderen zonder al te veel morren bij elkaar komen. Bedenk maar eens samen met je ouders op stap vinden pubers vreselijk. Maar samen avondeten is meer dan normaal. Daarom is de eethoek niet alleen een plek waar veel tijd doorbreng, het is voor ons gezin ook het centrale punt voor onze communicatie. Na het eten schiet iedereen weer zijn eigen kant op. Maar ons momentje met zijn allen hebben we weer gehad!