Home Gadgets Welke werkschoenen passen bij jou?

Welke werkschoenen passen bij jou?

0
Welke werkschoenen passen bij jou?

Afhankelijk van wat voor werk je doet, heb je bijpassende werkkleding nodig. Bijvoorbeeld een pak of overal. Soms worden delen of complete outfits vergoed door je werkgever maar vaak niet. Vaak moet je toch iets aan de kleding zelf aanschaffen. Grote kans dat dat de schoenen zijn. Werkschoenen zijn vaak niet goedkoop maar ze zijn wel essentieel. Zeker als je veel tijd achter elkaar in deze schoenen doorbrengt. Ze zorgen namelijk niet alleen voor veiligheid rondom je voeten maar door te investeren in goede werkschoenen, doe je eigenlijk ook een investering in je eigen lichaam in de toekomst. Je voeten moeten jou immers de hele dag dragen dus het is belangrijk dat de jouw voeten goed ondersteund worden want die zijn de basis waar de rest van jouw lichaam op leunt.

 

Veiligheid

Zo is het belangrijk om te weten of je wel of geen veiligheidsneus nodig hebt. Een veiligheidsneus maakt van een werkschoen een veiligheidsschoen. Anders is het enkel een schoen of werkschoen. Een veiligheidsneus beschermt je voet en vooral je tenen tegen een harde klap. Deze neuzen kunnen bestaan uit onder andere staal, aluminium of composiet. Je moet voor een schoen met een veiligheidsneus kiezen wanneer je bijvoorbeeld in de bouw werkt. Er kunnen bijvoorbeeld materialen en gereedschappen op je voeten vallen maar door de veiligheidsneus heb je hier geen last van en kan het dus geen schade aanrichten.

 

Materiaal

Het is belangrijk om te weten waar het materiaal van de schoen van gemaakt is. Aangezien vooral het buitenmateriaal constant wordt blootgesteld aan de werkomgeving. Je wilt natuurlijk niet dat jouw net gekochte schoenen na twee weken al stuk zijn omdat het materiaal te zwak is voor het harde werk dat jij ermee uitvoert. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor leer of een ander gelijkwaardig kunstmateriaal. Het is belangrijk dat het buitenmateriaal leer of een gelijkwaardig ander materiaal is omdat het enkel dan als officiƫle werkschoen wordt beschouwd.

 

Zool

De zool is net zo belangrijk als de rest van het materiaal van de schoen. Om precies dezelfde redenen. Het is namelijk gewoon zonde als deze al heel snel versleten is. Afhankelijk van het soort werk dat je doet en hoeveel uren je op de schoenen per dag besteedt, kies je voor een bepaalde zool. Zo zijn sommige zolen steviger voor lange dagen en andere wat soepeler en comfortabeler als je bijvoorbeeld maar een paar uur per dag op de werkvloer staat.