Home Wonen Wat kun je zelf doen bij een grote verbouwing?

Wat kun je zelf doen bij een grote verbouwing?

0
Wat kun je zelf doen bij een grote verbouwing?

Laat je je huis verbouwen door professionals? Dan heb je het goed bekeken. Deze professionals weten in een mum van tijd te bereiken waar jij misschien wel maanden over zou doen. Het inhuren van professionals is geen goedkope klus. Het voordeel is echter wel dat zij snel en vakkundig te werk gaan en er zo voor zorgen dat jouw verbouwing een groot succes wordt.
Toch kun je je nog heel wat geld besparen door een aantal zaken zelf aan te pakken. Zo kun je er zelf voor zorgen dat het sloopwerk al (grotendeels) is gedaan. Ook kun je ervoor zorgen dat jij degene bent die na een dag verbouwen de boel weer aan kant maakt. Wanneer je zelf opruimt hoeven de professionals hun kostbare tijd daar niet aan te besteden.

Een verbouwing kan heel ingrijpend zijn

Niet alleen de rommel die een verbouwing, in eerste instantie, geeft, maar ook zeker het verlies van je privacy. Wanneer je in het huis blijft wonen dat je laat verbouwen, dan is de privacy, met al die mensen die van 's ochtends 7.00 uur tot 's middags 16.00 uur door je huis banjeren, ver te zoeken. Een mobiel toilet huren voor de werkmensen is dan een goed idee. Dan kun je in ieder geval die plek voor jezelf houden. Het huren van een mobiel toilet is ook een goede optie wanneer juist de toiletruimte verbouwd gaat worden. Je kunt onmogelijk op alle uren van de dag bij je buren naar binnen stappen om daar gebruik te maken van het toilet!

Moet er op hoogte worden gewerkt?

Dan is een steiger huren een goed idee. Je zorgt er op die manier voor dat iedereen veilig aan het werk kan gaan. Het plaatsen van een steiger kun je, over het algemeen, gewoon zelf. Al is het ook wel een klusje waar je wat extra handen bij zou kunnen gebruiken. Je kunt zelf ook een steiger huren wanneer je de dakgoot wilt gaan schilderen of de boeidelen wilt gaan vervangen. Je hoeft geen professional te zijn om een steiger te mogen huren.

Zorg voor de innerlijke mens

Het werken aan een verbouwing kost veel energie. Het is daarom ook belangrijk dat alle werkmensen goed en gezond eten en voldoende (water) drinken. Over het algemeen zullen ze zelf hun broodtrommeltje meenemen om in hun pauzes iets te eten. Maar jij kunt hier ook aan bijdragen. Zorg er, bijvoorbeeld, voor dat er koffie, thee, melk en suiker voor het grijpen staan. Op warme dagen wordt een (koud) blikje frisdrank of de mogelijkheid tot het inschenken van koud water wel op prijs gesteld. Het is een kleine moeite om daar even voor te zorgen en het maakt dat de mensen in jouw huis zich fijner voelen!