Home Featured Voor het lekkere kopje koffie zorg je met de juiste bonen.

Voor het lekkere kopje koffie zorg je met de juiste bonen.

0
Voor het lekkere kopje koffie zorg je met de juiste bonen.

Heel veel mensen staan ermee op en zeggen dan ook niet te kunnen presteren zónder. 

Een kopje of bakje koffie.

Zoals gezegd zijn er veel mensen die erbij zweren om in de ochtend even wat hulp te krijgen bij het opstarten door middel van een kopje koffie. Ze hebben dan die boost even nodig om uit het slaapritme te komen en de dag goed te beginnen. Ikzelf kan er ook zeker van genieten om de dag op die manier te beginnen. Hoe zit dat bij jou? Kijk jij ook zo uit naar dat vers gezette kopje nog voordat je de deur uitgaat om naar je werk te gaan? En wat drink jij dan het liefste? Espresso, cappuccino, latte of misschien wel gewoon een zwarte koffie zonder suiker of melk? Je hebt natuurlijk veel verschillende en iedereen heeft zo zijn eigen smaak ontwikkeld in de loop van de tijd dat iemand koffie drinkt.

Niet teveel natuurlijk.

Als ik in de ochtend het eerste kopje koffie drink is dat meestal nog voordat ik de deur uit ga naar werk, en als het even meezit heb ik er al 2 op voordat ik weg ga. Nog eentje mee onderweg voor in de auto en daar gaan we, klaar voor weer een nieuwe werkdag. Als ik dan op werk aangekomen ben gaan de kopjes koffie best hard zo tot een uurtje of 11 in de ochtend. Voor mezelf heb ik dat als moment aangenomen dat ik mijn laatste kopje koffie van de dag drink en schakel dan meestal over op water of een frisje. Ik doe dat omdat ik gemerkt heb dat als ik meer koffie drink na die tijd het mijn avond ritme in de weg zit en dat moet je niet willen. In slaap komen wordt voor mij dan ook een dingetje als ik op de dag teveel koffie heb gedronken en zo probeer ik dat voor te zijn door op tijd te stoppen met koffie drinken. 

Thuis of op werk.

Er zit veelal een behoorlijk verschil tussen de koffie thuis en de koffie op werk. Waar je thuis een mooie machine koopt met goede bonen om een lekker vers kopje koffie te zetten is dat op werk vaak wel anders. Op werk staat er vaak een machine met toch wat minder lekkere koffie. Voor thuis heb ikzelf ook een hele mooie machine gekocht waarvoor ik de beste bonen koop. Een kopje koffie moet voor mij dan ook gewoon goed zijn, net als dat een glas wijn ook gewoon goed moet zijn. Je moet ervan kunnen genieten en dat kan alleen met goede koffie bonen. Ik kan tegenwoordig de koffie kopen die ik lekker vind online. Super makkelijk en wordt nog thuisbezorgt ook.