Home Featured Weet jij al wat je doet met kerst?

Weet jij al wat je doet met kerst?

0
Weet jij al wat je doet met kerst?

Wat? De zomervakantie is nog maar net voorbij en het gaat alweer over Kerst? Ja. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn. Als je slim bent, dan denk je daar nu alvast over na. Jij bent dan namelijk degene die het kerstfeest van de familie of vriendengroep kan gaan organiseren. En dan weet je zeker dat je het deze kerst zeker naar je zin zult hebben.

Doe eens iets anders!

Staat het kerstdiner voor jou gelijk aan veel te lang in de keuken staan, veel te lang aan tafel zitten en altijd maar weer dezelfde verhalen van ooms en tantes? Dan is het nu hét moment om daar verandering in aan te brengen. Jij kunt er nu voor kiezen om te gaan barbecueën met kerst. Barbecueën? Jup! Een winterbarbecue is helemaal hip en zorgt er ongetwijfeld voor dat Tante Annie en Ome Kees het nu een keer over iets anders hebben. Ook hoef je er niet zo gruwelijk lang voor in de keuken te staan. Oké, het is wel fijn als je onder een overkapping kan gaan staan barbecueën, maar je hebt dus nu nog flink de tijd om die te bouwen.

Bestel vlees van goede kwaliteit

Kerst draait bij veel mensen vooral om eten. Lekker en veel. Maar het belangrijkst is natuurlijk dat het lekker is. Daarom kun je bij de online slager bbq vlees bestellen van alleen de beste kwaliteit. Tijdens de winterbarbecue gaat het om het serveren van goed vlees. Natuurlijk is er niets mis met een goede hamburger of een paar stokjes kipsaté, maar als je echt wilt uitpakken, dan kies je eens voor iets anders. Ga voor een hele kip of een hertenrack, een kiprollade of een reebiefstuk. Wil je iedereen écht verrassen met jouw bbq-kunsten? Dan ga je voor iets bijzonders als een compleet speenvarken of Wagyu Ribeye.

Vergeet niet te oefenen

Dat je voor de kerst het beste vlees bestelt is verstandig. Wat ook verstandig is, is het oefenen op de bereiding. Je kunt dan een betere inschatting maken over hoe lang het duurt voor het vlees van jouw voorkeur te bereiden op de barbecue. Je voorkomt zo dat mensen hangry worden en zich alvast tegoed doen aan de salades en het brood dat je ook serveert.

Denk ook na over de bijgerechten

Je bestelt het beste vlees, maar vlees alleen is toch een beetje karig. Denk dus ook goed na over de bijgerechten die je wilt serveren. Die kun je best traditioneel houden. Spruitjes en stoofperen doen het altijd goed met kerst. Net als een heerlijke salade en natuurlijk brood met smeersels. Vergeet ook niet dat de glazen gevuld moeten blijven.

Sla twee vliegen in één klap

Wist je dat je BBQuality ook cadeaubonnen kunt bestellen? Je kunt deze bonnen cadeau geven onder de kerstboom. Een (niet zo) subtiele hint voor je (schoon)broer dat de volgende barbecue daar plaatsvindt!