Home Algemeen Studentenkamer inrichten, waar moet ik aan denken?

Studentenkamer inrichten, waar moet ik aan denken?

0
Studentenkamer inrichten, waar moet ik aan denken?

Het is zover, eindelijk sla je je vleugels uit en verlaat je het nest. De een vindt het fantastisch, de ander erg spannend. En dat is het ook, zo’n grote verandering in je leven. Daarom geef ik je in dit blog handige en ervaringsdeskundige tips zodat jouw grootste zorg bij het intrekken van je kamer, de kleur uitkiezen van de wanden is.

 

De basismeubels:

Alle studenten hebben standaard deze meubels nodig om prettig te kunnen wonen. We hebben het dan over een bed, een kledingkast, een bureau met stoel, en een opbergkast.

Deze meubels voorzien in de basisbehoeften van de mens. De opbergkast is een meubel die veel studenten in het begin vergeten maar alsnog later halen. Want waar laat je je boeken, sportspullen en elektronica? In ieder geval niet in je kledingkast.

Zorg ervoor dat je de formaten van je kamer kent voor je gaat shoppen. Het is zonde als je straks weer die hele kast uit elkaar moet halen om hem te retourneren. Geloof me, dat wil je écht niet.

 

Neem spullen van thuis mee

Thuis hebben jouw ouders vaak nog spullen liggen die ze al jaren niet meer gebruiken. Vraag ze uiteraard eerst even voor toestemming. Het zal je verbazen hoeveel handige spullen je zal vinden. We hebben het dan over uitgebreide stekkerdozen, theedoeken en andere linnen. Bewaarbakjes voor meerdaagse maaltijden. Misschien vind je een leuke oude lamp of een schilderij met een nostalgische betekenis. Deze voorwerpen dragen overigens ook bij aan het ‘thuisgevoel’ in je frisse kamer en zullen echt het verschil maken.

 

De kringloopwinkel

Wanneer je studentenkamer wil decoreren zijn er vast genoeg winkels die door je hoofd schieten. De prijzen van deze winkels kunnen helaas vaak hoog uitvallen. Daarom is de kringloop de plek waar je moet beginnen met zoeken.

Neem een vriend of vriendin mee, struin door het pand op zoek naar pareltjes. En goed nieuws! De kringlopen lopen over aan spullen dankzij de pandemie, dus er zal altijd iets voor jou tussen zitten. Of we het nou hebben over een bank of een prachtig oud kunstwerk. Een kijkje in de kringloop nemen is absoluut een aanrader.

Het creëren van jouw kamer hoeft helemaal niet duur of lastig te zijn dankzij deze tips. Ga voorbereid aan de slag en haal het beste uit je studententijd dankzij je prettige woning!

Wil je meer wooninspiratie op doen? kijk dan eens bij HandigvoorMamaz, zij bieden de beste woontips, van een leuke kinderkamers tot en met zolders.