Home Algemeen Magento 2 webshops voor bedrijven

Magento 2 webshops voor bedrijven

0
Magento 2 webshops voor bedrijven

Wanneer je een commercieel bedrijf hebt is het in deze tijd belangrijk om een webshop te hebben. Zo komen andere bedrijven en consumenten bij jouw bedrijf terecht. Magento 2 is een handig e-commerce platform waar je gemakkelijk en professioneel jouw goederen kan verkopen.

B2B

Een B2B (Business to Business) bedrijf is een bedrijf dat zich specifiek richt op de zakelijke markt. Dat betekent dat het bedrijf uitsluitend samenwerkt met andere bedrijven. Om samen te werken met deze bedrijven moet je daarom ook ingeschreven staan bij de KvK. Een B2B bedrijf kan het best een magento webshop laten bouwen, omdat zakelijke inkopers steeds vaker online hun inkopen doen. Magento 2 staat bekend om hun focus op de gebruikerservaring van de gebruikers en kopers. Daarnaast kunnen jouw klanten met deze webshop een eigen account beheren. Hierin kunnen ze uitgebreide overzichten inzien van bijvoorbeeld hun ordergeschiedenis. Inkopen doen via de Magento webshop kan snel en effectief. De webshop heeft namelijk functies waarbij je naar de productcodes kan zoeken, de levertijden per product kan zien en nog veel meer.

B2C

B2C (Business to Consumer) bedrijven verkopen hun producten direct aan de consument. Een magento 2 b2c webshop is speciaal ingericht voor dit soort bedrijven. In dit geval richt Magento zich op de klantervaring. Daarnaast heeft de webshop allerlei functies, zoals de Adobe Magento Pagebuilder (waardoor je gemakkelijk content kan creëren) en een overzicht met de content planning (hier kun je producten publiceren en reviewen. 

D2C

Bij een D2C (Direct 2 Consumer) markt levert de producent het product direct aan de consument. Er komt dus geen bedrijf of groothandel tussen.  Wanneer je werkt als producent is het handig om te weten wie jouw eindgebruikers zijn en wat zij van jou verwachten. Door een Magento webshop te laten bouwen kun je de band versterken van de eindgebruiker of klant met het merk. Ook bij de D2C webshop kun je gebruik maken van de Adobe Magento Pagebuiler, waardoor je de lay-out kunt aanpassen. Daarnaast heeft de webshop een marketplace. Daar staan verschillende tools, applicaties en extensies op.

Magento Community

Magento Community is een gratis platform dat is ontwikkeld voor kleinere ontwikkelaars en bedrijven. Dit helpt bedrijven bijvoorbeeld aan een betere zoekfunctie op hun webshops. Veel zoekfuncties herkennen bijvoorbeeld een product niet wanneer er een typefout is gemaakt. Dankzij de Elasticsearch van Magento Community kun je dit verbeteren. Daarnaast kun je met dit platform ook een mooie mobiele versie maken van je webshop, zodat je klanten ook via hun mobiele telefoon jouw producten kunnen bestellen. Heel handig voor kleine bedrijven die nog niet kunnen investeren in Magento Commerce.