Online leren waar en wanneer je maar wilt

Je wilt iets leren. Hoe kun je dat het beste doen? Door een masterclass bij Grootmeesters te volgen natuurlijk! Je leert dan iets van een grootmeester, oftewel een expert in diens vak. Grootmeesters zijn de besten in hun vakgebied. Je kunt van grootmeesters onder andere leren om een boek te schrijven, te acteren, muziek te maken, kunstwerken te ontdekken of om lekker te koken. Ook jij kunt een masterclass volgen. Grootmeesters zijn tegenwoordig immers gemakkelijk bereikbaar, want ze bieden hun masterclasses online aan. Door je aan te melden voor een masterclass kun je direct online leren wat en wanneer je maar wilt. Neem bijvoorbeeld de Masterclass Youp van ’t Hek.

De online masterclass

Wat moet je doen als je online masterclasses wil gaan volgen? Neem een grootmeesters lidmaatschap voor een bescheiden bedrag per maand. Je hebt dan 12 maanden onbeperkt toegang tot alle masterclasses. Er wordt iedere maand een nieuwe masterclass toegevoegd. Ben je lid geworden? Dan hoef je je zeker niet te vervelen. Je wordt immers door grootmeesters meegenomen in hun wereld. Zo leer je bijvoorbeeld alles over koken of muziek maken. Waarschijnlijk wil je weten waaruit de masterclass bestaat. Een masterclass duurt tussen de 1,5 en 5 uur en bevat een werkboek met opdrachten. Je kunt zelf met die opdrachten aan de slag.

Bekende grootmeesters

De masterclasses worden gegeven door bekende grootmeesters. Wil je bijvoorbeeld alles weten over astronomie? Volg dan een masterclass van de bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling. Hij vertelt je in zijn masterclass onder andere over de onvermijdelijkheid van buitenaards leven en over het ontstaan van het universum.

Kunstliefhebbers kunnen bijvoorbeeld een masterclass volgen van Jan Six. Deze bekende kunstkenner en handelaar leert kunstliefhebbers alles over de oude meesters uit de zeventiende eeuw. Ook leert hij ze over het kennersoog en de technieken die het mogelijk maken om onderscheid te maken tussen rommel en kunst.

Wil je leren om zelf een roman te schrijven? Volg dan een masterclass van de bekroonde bestsellerauteur Ronald Giphart. Hij leert je hoe je literaire personages kunt scheppen en hoe je een verhaal kunt opbouwen met een duidelijk, begin, midden en eind.

Het volgen van een masterclass

Wil je een eerste indruk krijgen van een online masterclass? Het is mogelijk om een trailer en een fragment van de masterclass te bekijken. Iedere masterclass bevat opdrachten, een werkboek en videocontent. Je kunt de grootmeester dus aan het werk zien. Wellicht wil je ook graag vragen aan hem stellen. Helaas is het nog niet mogelijk om bij de aangeboden online masterclasses rechtstreeks met een grootmeester te communiceren. Er wordt aan gewerkt om dat in de toekomst wel mogelijk te maken.

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

Heb je last van lekkages? Dit staat je te doen

Wanneer je last hebt van lekkages, dan is dat natuurlijk zeer vervelend. Je hebt niet alleen last van water dat binnen je woning komt,...

Tip van de week: een betonnen gietvloer in je woning

Betonnen gietvloeren zijn steeds populairder aan het worden. Een gietvloer betonnen binnen geeft een luxueuze en strakke uitstraling aan je huis. Daarnaast is het...

Wat moet je weten over het huren van een container?

De kans is groot dat je niet regelmatig bezig bent met het vergelijken en huren van containers. Toch is het erg handig om een...