Home Algemeen Ben jij een gezondheidsfreak of juist niet?

Ben jij een gezondheidsfreak of juist niet?

0
Ben jij een gezondheidsfreak of juist niet?

Hoe druk ben jij bezig met je gezondheid? Voor sommige mensen is het een dagelijkse prioriteit om op te letten wat ze eten en drinken. Anderen pakken rustig nog een kopje koffie als ontbijt en gaan dan al de deur uit. Wat jij ook doet is geheel je eigen keuze en er wordt echt niet op neer gekeken. Maar het is wel een bewuste keuze die je maakt. Dus welke van de twee ben jij? Pak jij ’s ochtends bijvoorbeeld een dosis probiotica of ga je toch liever voor de koffie?
Probiotica

We leven toch maar een keer?

Dit kan een argument zijn voor zowel de gezondheidsfreaks als de koffiedrinkers. De een zegt dat je goed op je gezondheid moet letten, omdat we voor zover we zeker weten maar één kans krijgen om het goed te doen. En dan zouden we die kans toch zo lang mogelijk aan moeten houden? De andere partij zegt hetzelfde, maar gebruikt als argument dat we maar één kans krijgen. Dus we moeten het leuk houden en niet te veel zorgen moeten maken over alles wat zou kunnen gebeuren. Beide partijen hebben een punt. Tot hoe ver gaat dat?

Je lichaam is niet onverwoestbaar

Hoewel het volledig iemands eigen keuze is wat hij of zij met z’n lichaam doet, is het toch wel logisch dat je er in ieder geval voorzichtig mee bent. Je lichaam is immers niet onverwoestbaar. En je hebt heus wel eens de gevolgen gemerkt als je een aantal dagen van je normale eetpatroon afwijkt door bijvoorbeeld vakantie of stress. Je lichaam merkt gelijk de gevolgen. Alhoewel het lichaam misschien aan je slechte levensstijl zal wennen, betekent dat nog niet dat het goed voor je is.

Je hoeft niet compleet te veranderen

Het is niet alsof je nu compleet veganistisch moet worden en je hele levensstijl compleet over de boeg moet gooien om ruimte te maken voor nieuwe en betere keuzes. Zo drastische verandering houd je bovendien niet vol. Je kan heus wel een beetje die onverschillige houding aanhouden, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet een klein beetje beter op je keuzes kunt letten. Daarom is bijvoorbeeld food swapping helemaal in op dit moment. Door een kleine aanpassing te maken in je eetpatroon kun je daar veel profijt van hebben. Als we een beetje een middenweg kunnen vinden, dan hoeven we elkaar ook niets te verwijten toch? We leven toch maar een keertje? Dan is er ook geen ruimte voor eindeloze argumenten. Beide hebben gelijk: aan het einde van de dag is je gezondheid belangrijk.