Airsoft, een dagje weg met de mannen

Het is weer bijna zover, het jaarlijkse uitje met de mannen. Met een vriendengroep van ongeveer 10 man gaan we elkaar minimaal elk jaar een dagje weg met de mannen. Een beetje bier drinken en slap lullen en een mooie dag beleven. Meestal gaan we naar een bierbrouwerij maar dit jaar wilde we het eens over een andere boeg gooien. We wilde van het uitje een actief uitje maken en een paar van ons hadden zich verdiept in outdoor activiteiten. Airsoft is voor dit jaar het uitje geworden!

Wat is Airsoft?

Airsoft lijkt een beetje op paintball maar het gaat nog een stapje verder. Bij deze activiteit wordt er gebruikt gemaakt van apparaten die ontzettend lijken op echte vuurwapens. Deze look-a-like vuurwapens worden ook wel airsoftapparaten genoemd. Met deze apparaten worden balletjes van 6 mm afgeschoten. Het is sinds een aantal jaar helemaal in en zeker de mannen hebben hier iets mee. Het lijkt een beetje op oorlog spelen versus videogames maar dan in reallife. Airsoft kun je doen als eenmalig uitje maar er zijn mensen die dit puur als sport/hobby uitvoeren en die wekelijks op dit soort terreinen te vinden zijn.

Ideaal voor een dagje of weekend met de mannen

Op verschillende locatie in Nederland kun je met of zonder begeleiding Airsoft spelen. Heb je dit nog nooit gedaan dan is het best fijn als er de eerste keer het een en ander wordt uitgelegd. Je schiet namelijk gericht op elkaar met plastic balletjes van 6 mm. Mocht je ooit paintball hebben gespeeld dan weet je misschien dat de verfballetjes al aardig blauwe plekken kunnen veroorzaken, deze dus zeker! Ondanks dat het er soms ruig aan toe kan gaan is dit een ideaal uitje voor een dagje of weekendje weg met de mannen. Even verstand op nul en oorlogje spelen met de maten.

Afsluiten met een hapje en een drankje

De dag of het weekend moet natuurlijk nog wel even in stijl worden afgesloten en dat wordt zoals altijd gedaan met een hapje en een drankje. Sommige airsoftaanbieders hebben een eigen eetgelegenheid maar verdiept je anders even in de omgeving. Wie weet zit er nog wel een prima burgertent om de hoek waar jullie een heerlijke burger en een ijskoud biertje kunnen oppikken.

Wij gaan over een weekje en hebben er in ieder geval ontzettend zin is. Is even kijken wat de dag ons gaat brengen. Heb jij ook binnen kort een mannenuitje en hebben jullie ook een origineel idee? Laat het me weten! Misschien wel een top idee voor ons volgende uitje!

Meer van Sander

Gerelateerd

Laatste berichten

Weet jij al wat je doet met kerst?

Wat? De zomervakantie is nog maar net voorbij en het gaat alweer over Kerst? Ja. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn....

Hoe kom je aan de beste nieuwe games?

Gamen is het favoriete tijdverdrijf van heel veel mensen. En, laten we eerlijk zijn, vooral jongeren en mannen gamen veel. Aan nieuwe games of...

De nieuwste trends en innovaties in de wereld van elektrische fietsen

De wereld van de elektrische fietsen is er een die constant in beweging is. Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen en innovaties die de...