Airsoft, een dagje weg met de mannen

Het is weer bijna zover, het jaarlijkse uitje met de mannen. Met een vriendengroep van ongeveer 10 man gaan we elkaar minimaal elk jaar een dagje weg met de mannen. Een beetje bier drinken en slap lullen en een mooie dag beleven. Meestal gaan we naar een bierbrouwerij maar dit jaar wilde we het eens over een andere boeg gooien. We wilde van het uitje een actief uitje maken en een paar van ons hadden zich verdiept in outdoor activiteiten. Airsoft is voor dit jaar het uitje geworden!

Wat is Airsoft?

Airsoft lijkt een beetje op paintball maar het gaat nog een stapje verder. Bij deze activiteit wordt er gebruikt gemaakt van apparaten die ontzettend lijken op echte vuurwapens. Deze look-a-like vuurwapens worden ook wel airsoftapparaten genoemd. Met deze apparaten worden balletjes van 6 mm afgeschoten. Het is sinds een aantal jaar helemaal in en zeker de mannen hebben hier iets mee. Het lijkt een beetje op oorlog spelen versus videogames maar dan in reallife. Airsoft kun je doen als eenmalig uitje maar er zijn mensen die dit puur als sport/hobby uitvoeren en die wekelijks op dit soort terreinen te vinden zijn.

Ideaal voor een dagje of weekend met de mannen

Op verschillende locatie in Nederland kun je met of zonder begeleiding Airsoft spelen. Heb je dit nog nooit gedaan dan is het best fijn als er de eerste keer het een en ander wordt uitgelegd. Je schiet namelijk gericht op elkaar met plastic balletjes van 6 mm. Mocht je ooit paintball hebben gespeeld dan weet je misschien dat de verfballetjes al aardig blauwe plekken kunnen veroorzaken, deze dus zeker! Ondanks dat het er soms ruig aan toe kan gaan is dit een ideaal uitje voor een dagje of weekendje weg met de mannen. Even verstand op nul en oorlogje spelen met de maten.

Afsluiten met een hapje en een drankje

De dag of het weekend moet natuurlijk nog wel even in stijl worden afgesloten en dat wordt zoals altijd gedaan met een hapje en een drankje. Sommige airsoftaanbieders hebben een eigen eetgelegenheid maar verdiept je anders even in de omgeving. Wie weet zit er nog wel een prima burgertent om de hoek waar jullie een heerlijke burger en een ijskoud biertje kunnen oppikken.

Wij gaan over een weekje en hebben er in ieder geval ontzettend zin is. Is even kijken wat de dag ons gaat brengen. Heb jij ook binnen kort een mannenuitje en hebben jullie ook een origineel idee? Laat het me weten! Misschien wel een top idee voor ons volgende uitje!

More from author

Related posts

Latest posts

Mijn lessen van het kopen van een eerste huis

Ik mag mezelf gelukkig rekenen: ik heb nu al een tijdje mijn eigen huis. En daarmee bedoel ik niet dat ik op mezelf woon,...

Zonnebrillen om je outfit af te maken

Yes, ladies, we mogen weer naar buiten, de terrassen zijn geopend, en we mogen weer flaneren! 1 juni staat eindelijk voor de deur, en...

Bier is goed voor de gezondheid

Bier maakt je dik en ongezond. Dat is een veel voorkomende opvatting van de gouden druppels hoppige goedheid. Nieuw onderzoek geeft echter aan dat...