Home Reizen Met een budget geslaagd op stedentrip

Met een budget geslaagd op stedentrip

0
Met een budget geslaagd op stedentrip

Nu de temperaturen dalen en de dagen korter worden denk je waarschijnlijk niet direct aan een vakantie. Toch is het ook nu een goed moment om na te denken over een lekker uitje. Je kan een zonvakantie boeken, een dagje uit met de kids of een heerlijke weekend weg op stedentrip. Vandaag de dag zijn de opties eindeloos. Vaak is het prijskaartje de beslissende factor. Zelf heb ik het ook niet al te breed. Daarom besloot ik op stedentrip te gaan met een budget dat ik van tevoren had bepaald. En ik kan je vertellen: dat was enorm geslaagd! Dus heb jij ook altijd een budget? Lees dan gerust verder en ontdek hoe leuk een stedentrip kan zijn!

Slim en tactisch jouw vakantie boeken

De eerste dikke tip om met een budget geslaagd op stedentrip te gaan, heeft te maken met het boeken. Er zijn namelijk diverse periodes waarin het extra goedkoop of juist extra duur is om een vakantie te boeken. Zo vermijd ik altijd de piekperiode in de zomer. Dan betaal je echt de hoofdprijs. Wanneer je niet gebonden bent aan schoolvakanties en het ook geen probleem is op jouw werk, dan zou ik buiten het hoogseizoen boeken. Dat kan namelijk al aanzienlijk wat geld schelen. Een geslaagde stedentrip met een budget begint daarom met slim en tactisch boeken van de vakantie.

Stedentrips met een leuk prijsje

Een andere goede tip is om een leuke stad van bestemming uit te zoeken. De prijs van een stedentrip kan namelijk ook behoorlijk verschillen, afhankelijk van de stad. Zo kost het natuurlijk de hoofdprijs wanneer je naar New York wil gaan. Gelukkig hoef je voor een geslaagde stedentrip niet de halve wereld af te reizen. Er zijn genoeg leuke steden waar je uit kunt kiezen hier in Europa. Denk bijvoorbeeld aan Keulen of Boedapest. Daarnaast zijn Madrid en Valencia ook ontzettend leuke steden om te bezoeken. Zelf ben ik met een budget naar Lissabon geweest op stedentrip. Ook dat is echt een aanrader!

Slimme trucjes om geld te besparen

Wanneer je beetje tactisch geboekt hebt, dan zijn er nog allerlei handige trucjes die je kunt doen op vakantie zelf. Ik geef je vandaag een paar handige tips waar je eenvoudig wat geld mee kan besparen. Ben je bijvoorbeeld een weekendje weg in een grote Europese stad? Dan is het openbaar vervoer je grootste vriend. Vaak kun je voor een paar euro al zorgeloos de stad doorkruisen. Zo is de metro in Londen zo geniaal dat je tegenwoordig zelfs met je pinpas draadloos kan “inchecken”. Een ander trucje om geld te besparen is door eettentjes op te zoeken die niet in de buurt van de toeristentrekpleisters zitten. Duik liever de zijstraatjes in en wie weet wat je tegenkomt op jouw stedentrip!