Home Algemeen Leuke dingen om coronaproof buiten te doen

Leuke dingen om coronaproof buiten te doen

0
Leuke dingen om coronaproof buiten te doen

Het is weer zo ver: Nederland zit weer in een gedeelde lockdown. In deze tijden van het coronavirus is het natuurlijk fijn om een bijdrage te leveren om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Waarschijnlijk ben je meer thuis dan normaal. Wellicht werk je thuis en zit je dus ook meer thuis. De horeca is dicht en je kan niet veel meer doen. Maar er zijn ook leuke dingen die je gewoon buiten kan doen in deze tijd. In deze blog geef ik een aantal tips wat je buiten kan doen in tijden van het coronavirus.

Fietsen

Fietsen, wat is dat toch lekker. En al helemaal in deze tijd als je zoveel thuis zit is het des te belangrijker voor mij om vaak naar buiten te gaan. En wat al helemaal fijn is dat ik onlangs een stromer fiets heb aangeschaft. Daarmee kan is super ver en snel fietsen. Ik heb soms het gevoel dat ik nog sneller ga dan als ik in een auto zit. Dat gevoel is zo fijn. Dat komt doordat het een elektrische fiets is die al snel 30 km per uur kan fietsen. Ik heb zelfs al eens de 50 km per uur aangetikt. Onbeschrijfelijk gevoel. Ik raak niet uitgeput doordat het een motor heeft. Er zijn super veel fietsroutes te vinden in Nederland. Als je op het internet kijkt kan je goede inspiraties op doen. Wat ik zelf ook leuk vind om te doen is gewoon op mijn gevoel ergens heen te fietsen en op een gegeven moment dan gewoon weer richting huis te fietsen met navigatie. Natuurlijk met navigatie, want wil liever wel nog thuis komen.

Wandelen

Eén van de dingen die ik op dit moment fijn vind om te doen is wandelen. Er zijn genoeg mooie plekken in Nederland waar je een wandeling kan maken. Ik heb lekker in de duinen gewandeld bij Bloemendaal en geniet daar altijd erg van. Het is niet alleen goed voor mijn fysieke gezondheid, maar ik kom ook nog eens tot rust. Wandelen kan je ook gezellig maken door een vriend of familielid uit te nodigen. Je kan dan ook prima 1.5 meter afstand houden en gezellig een wandeling maken.

Boek lezen op een bankje in de zon

Ook een boek lezen vind ik erg rustgevend om te doen. Als het weer schikt ga ik graag in mijn pauzes tussen mijn werk door even naar buiten om op een bankje te zitten. Ik pak dan gelijk wat vitamine D mee. Het nadeel is helaas wel dat het steeds slechter weer wordt. Maar gelukkig is het ook mogelijk om lekker thuis een boek te lezen. Lekker met een warme koffie of thee een boek lezen op de bank. 

Wat zijn jullie tips om te doen tijdens deze corona tijden?