Home Algemeen Via lease.auto regel jij je financial lease

Via lease.auto regel jij je financial lease

0
Via lease.auto regel jij je financial lease

De kans is aanwezig dat je nog nooit hebt gehoord van lease.auto. Daar ga ik dan nú verandering in aanbrengen. Lease.auto is een leasemaatschappij waar de mogelijkheden nog meer uitgebreid zijn dan bij andere lease-aanbieders. Bij lease.auto kun je kiezen uit verschillende vormen van auto leasen. Zo kun je kiezen uit financial lease, operational lease en private lease. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de mogelijkheden van financial lease en private lease. Operational lease laat ik even buiten beschouwing omdat dat, over het algemeen, via je werkgever verloopt.

Wat is financial lease?

Financial lease is een leasevorm waarbij je een zakelijke auto kunt aanschaffen voor jouw bedrijf. Deze constructie is beter bekend als "huurkoop". Dat wil zeggen dat je voor een vast bedrag per maand een auto huurt waar je aan het eind van de looptijd van het contract eigenaar van wordt. Tijdens de looptijd betaal je zelf de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting. En natuurlijk de schoonmaakkosten en de brandstof. Het is dus zaak om goed voor deze auto te zorgen, na verloop van tijd is deze helemaal van jou. Met iedere maandelijkse betaling komt dat steeds wat dichterbij. Meer informatie over deze leaseconstructie vind je op lease.auto.

Wat is private lease?

Private lease is een echte leaseconstructie. Alleen gaat dat via jou privé en niet via het bedrijf waar je werkt. Natuurlijk kun je de auto wel gebruiken voor zakelijke ritten, bijvoorbeeld als je ZZP-er bent. Je betaalt met private lease een vast bedrag per maand en daar zit dan alles bij in: verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud, vervangend vervoer bij schade, noem maar op. Het enige dat je zelf echt zult moeten regelen is het tanken. Meer informatie over deze leaseconstructie vind je op lease.auto.

Is leasen een goed idee?

Dat hangt maar net af van jouw persoonlijke situatie. Maak je heel veel kilometers of juist weinig? Rij je dagelijks of minder dan één keer per week? Heb je de auto alleen nodig voor zakelijk gebruik of rij je deze ook privé? Heb je een personenauto of bedrijfswagen nodig? Dat zijn allemaal factoren die (mede) bepalen of een leaseauto een goed idee is voor jou. Kun je wel wat hulp gebruiken? Via de handige chatmogelijkheid op de site kun je de meest dringende vragen stellen. De site, lease.auto, is sowieso erg overzichtelijk. Ik raad je aan om eens de tijd te nemen om alle mogelijkheden door te nemen en te bepalen of leasen in jouw situatie een goed idee is. De kans dat je hier positief op antwoord is heel groot!