Home Wonen Jouw woonkamer aankleden

Jouw woonkamer aankleden

0
Jouw woonkamer aankleden

Als je van plan bent om een frisse wind door jouw huis te laten waaien, dan is de woonkamer toch wel het meest voor de hand liggend. Ondanks dat het een simpel besluit is om de woonkamer opnieuw in te richten, is het geen simpele taak. Het kan een lastige of onmogelijke taak lijken om alle meubels en decoratiestukken op de perfecte plek neer te zetten. Zeker als je bijvoorbeeld een nieuwe stoel of bank hebt gekocht moet je behoorlijk gaan puzzelen om alles passend te krijgen. Als je ├ęcht iets nieuws wilt dan kan je het beste vanaf nul beginnen, dus met een lege huiskamer. Het is misschien handig om dit eerst op papier te doen voordat je ook daadwerkelijk de kamer helemaal leeg maakt. De allergrootste vraag is natuurlijk wat je precies wilt. Uiteraard is dit subjectief, en ik kan die vraag dan ook niet voor je beantwoorden.

Kies een middelpunt

Het middelpunt van een kamer is erg belangrijk om aan het begin te bepalen. En hiermee bedoel ik niet waar het fysieke middelpunt van de kamer is, maar waar de focus ligt. Door meubels, met name de zitplekken, op een bepaalde manier te plaatsen kan je de nadruk van een kamer op verschillende punten zetten. Als jij weet wat je wilt uitstralen met jouw woonkamer kan je aan de hand hiervan het middelpunt bepalen. Als je bijvoorbeeld vaak visite hebt om wat te kletsen dan wil je de zitplekken naar elkaar toe hebben gericht. Als je liever vaak series en films kijkt dan wil je natuurlijk de meest comfortabele zitplek richten naar de televisie. Hoe dan ook, met het plaatsen van de focus kan je een hoop bereiken in de woonkamer.

Opvullen van lege ruimte

Nadat je de belangrijkste meubels zoals de zitplekken en eventueel een tafel hebt geplaatst, kan je de rest van de kamer gaan opvullen naar wens. Een kast met mooie of handige spullen, een paar planten, of wat je ook maar wilt. Je weet als het goed is zelf wel of je een heel minimalistisch uiterlijk wilt, of juist meer een volle kamer hebt. Bedenk jezelf hoeveel ruimte je wilt hebben, met name als er kinderen of huisdieren in het spel zijn. Niet iedereen is namelijk even handig met het manoeuvreren tussen obstakels. Waarschijnlijk hou je sowieso niet van een kale muur, dus hier wil je als laatste decoraties ophangen die volledig bij de rest van de kamer passen. Denk aan schilderijen of foto’s, misschien zelfs een spannend stuk behang of een stuk glas op maat van Glassby. Interessante tip: als je een spiegel in het juiste formaat op kale plekken hangt oogt de kamer sowieso iets groter!