Home Wonen Je zolder afdichten doe je zo 

Je zolder afdichten doe je zo 

0
Je zolder afdichten doe je zo 

Wanneer je een zolder hebt die nog open is en de zolder geschikt wilt maken voor gebruik als een slaapkamer, dan moet je de volledige zolder afdichten. Als je dit niet zou doen, dan is de kans aanwezig dat de zolder erg koud is in de winter en juist zeer warm is in de zomer. Door het afdichten van je zolder, zul je ook veel geld kunnen besparen op je energiekosten aangezien je tijdens het afdichten van de zolder, ook de zolder isoleert. Bij het afdichten van een zolder komen enkele zaken kijken. Welke zaken dat precies zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Juiste materialen verzamelen 

Voor het afdichten van een zolder heb je natuurlijk wel materialen nodig, want anders kan dat simpelweg niet. Je kan hierbij denken aan kronospan, maar ook aan isolatiemateriaal dat je nodig zult hebben voor tussen de wanden. Wanneer je materialen gaat aanschaffen, dan is het van groot belang dat je alleen materialen van de hoogste kwaliteit uitkiest. Je wilt niet dat je over enkele jaren alles weer moet vervangen omdat de kwaliteit niet goed was. Het is dus zeker verstandig om gelijk duurdere en kwalitatieve materialen aan te schaffen aangezien je dan vrijwel altijd goedkoper uit bent op de lange termijn. 

 

Beginnen met het afdichten 

Wanneer je de juiste materialen, zoals OSB interieur, hebt aangeschaft, kan je beginnen met het afdichten van de volledige zolder. Het afdichten van de zolder is vrij eenvoudig, maar moet wel goed gebeuren voor het gewenste resultaat. Hiervoor zul je dus gereedschap nodig hebben. Als je geen gereedschap hebt, dan is het verstandig om eerst gereedschap aan te schaffen. Gereedschap dat je hiervoor nodig zult hebben is een cirkelzaag, boormachine en een schroeftol. 

 

Afdichten uitbesteden 

Als je niet over de juiste materialen of gereedschap beschikt of je handen niet wilt branden, dan kan je het beste het afdichten van een zolder uitbesteden aan een timmerman. Een timmerman heeft verstand van materialen en kan daarom ook kwaliteit herkennen. Daarnaast heeft een timmerman voldoende ervaring en beschikt deze in de meeste gevallen ook over al het nodige gereedschap. Door het inschakelen van een timmerman, kan je er dus vanuit gaan dat de klus geklaard wordt. Houd er wel rekening mee dat het afdichten veel werk is, dus het kan voorkomen dat je veel geld kwijt bent aan het inschakelen van een timmerman.