Home Wonen Een woonverzekering is een belangrijke verzekering!

Een woonverzekering is een belangrijke verzekering!

0
Een woonverzekering is een belangrijke verzekering!

Wanneer je huiseigenaar bent, dan ben je verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Daarbij is een inboedelverzekering ook altijd een goed idee. Om de verzekeringen compleet te maken kun je ook nog een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Maar als je al deze verzekeringen los afsluit, ben je duurder uit dan wanneer je in één keer een woonverzekering afsluit. Een woonverzekering omvat alle drie deze verzekeringen en deze zorgt er zo voor dat je nooit onderverzekerd bent. Is er een grote storm en is jouw boom op je dak gevallen en heeft deze schade aangericht aan je interieur maar ook aan het dak van je buren? Dan heb je in één keer alle verzekeringen nodig!

Een complete woonverzekering is er vooral voor huiseigenaren

Als je je huis huurt, dan is de verhuurder of huiseigenaar verplicht de opstalverzekering te regelen. Is het huis waar je woont jouw eigendom? Dan moet je zelf de opstalverzekering regelen. Onder de opstalverzekering valt alles dat vast zit aan je huis. Dat geldt voor het dak en de muren, maar ook voor de vaste vloer, de inbouwkoelkast en de binnendeuren. De inboedelverzekering is geen verplichte verzekering, maar het is wel een verzekering die belangrijk is. Alle losse spullen in je huis, ook je laptop, je mobiel en je elektrische fiets, vallen onder deze inboedelverzekering. Om de woonverzekering compleet te maken is een aansprakelijkheidsverzekering een goed idee.

Waar is een aansprakelijkheidsverzekering goed voor?

Heel kort door de bocht is een aansprakelijkheidsverzekering ervoor als jij per ongeluk schade toebrengt aan de eigendommen van iemand anders. Als jij bij iemand thuis een kostbare vaas omstoot of als jouw kind een bal door de ruit van de buren schiet of als jouw hond de dure schoenen van de visite aan stukjes knaagt. Het is een fijn idee dat je hiertegen verzekerd bent. Een woonverzekering is dus pas compleet als er ook een aansprakelijkheidsverzekering bij zit!

Over die hond gesproken…

Het kan natuurlijk zijn dat de hond flink ziek wordt van het kauwen op die dure schoenen, dan zul je met hem naar de dierenarts moeten. Een bezoekje aan de dierenarts loopt altijd weer flink in de papieren. Heb je zodra je de hond kocht een huisdierenverzekering afgesloten dan kun je je hond gewoon laten behandelen bij de dierenarts van jouw keuze. De verzekering zal een groot deel van de kosten vergoeden waardoor jij je hond de behandeling kunt geven die hij nodig heeft. Je hond is je maatje, daar wil je alleen het beste voor, toch?