Home Financieel Investeer in de toekomst met groene energie: de voordelen

Investeer in de toekomst met groene energie: de voordelen

0
Investeer in de toekomst met groene energie: de voordelen

Als particulier of ondernemer heb je de term waarschijnlijk al een paar keer voorbij zien komen: groene energie. Steeds meer mensen stappen over op groene (zakelijke) energie. Dat is niet helemaal voor niets. Groene energie wordt namelijk steeds goedkoper: voor bedrijven wordt het door diverse subsidies en vergoedingen alsmaar interessanter om over te stappen op deze vorm van duurzame stroom. Ook goed om te weten, is het feit dat ondernemers vanaf het begin van 2019 verplicht zijn om ook maar iets aan energiebesparing en/of duurzaamheid binnen het bedrijf te doen. De verplicht de Wet Milieubeheer. Daarom is het wellicht eens goed om je te verdiepen in groene energie. Wat de voordelen van groene energie zijn, lees je in dit artikel.

Groene energie voor een betere wereld

De voornaamste reden waarom je moet overstappen op groene energie mkb of een andere vorm van zakelijke groene energie is omdat het beter voor het milieu en de wereld is. In tegenstelling tot grijze energie wordt groene energie uit natuurlijke bronnen gehaald. Denk bijvoorbeeld aan de wind of de zon: met behulp van duurzame apparatuur wordt ervoor gezorgd dat zonnestralen of wind worden omgezet in energie. Hoe bijzonder is dat? Bij dit proces komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. Ook mooi meegenomen: grijze energie wordt uit fossiele brandstoffen gehaald, brandstoffen die op kunnen. De natuurlijke bronnen van groene energie zijn eindeloos en kunnen dus nooit op.

Klanten kiezen sneller voor groen

Voor ondernemers is het extra belangrijk om te weten dat groene energie uiteindelijk meer klanten kan trekken. Hoe dat kan? Heel simpel: uit onderzoek blijkt dat bedrijven die ook maar iets aan duurzaamheid doen en dit aan kunnen tonen meer klanten kunnen verwachten dan bedrijven die dit niet doen. Klanten kiezen namelijk sneller voor een groen bedrijf dan voor een grijs bedrijf. Natuurlijk moet dit niet de belangrijkste reden zijn waarom je zou overstappen op groene zakelijke energie, maar het is wel interessant genoeg om te onthouden. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over het soort stroom dat uit je stopcontact komt: groene stroom is hetzelfde in gebruik als grijze stroom.

Je kunt zelf groene stroom opwekken

Tot slot is het handig om te weten dat je met groene stroom ook zelf aan de slag kunt gaan. Je kunt er namelijk voor kiezen om zelf groene energie op te wekken met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen of een windturbine. Zakelijke zonnepanelen zijn het meest voordelig voor ondernemers, omdat je hier anno 2019 nog subsidies voor kunt krijgen. Het grote voordeel van je eigen groene stroom opwekken, is dat je uiteindelijk gebruik maakt van gratis energie. Je vangt immers je eigen zonnestralen op die het systeem om kan zetten in stroom voor je bedrijf. Dat betekent ook nog eens dat je energierekening uiteindelijk veel lager zal liggen dan bij grijze energie. Wil je meer weten over zakelijke zonnepanelen? Op Minder.nl vind je meer informatie over het aanschaffen van dergelijke zonnepanelen.